Home » Știri » Camelia Bogdan, cea care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani, exclusă din magistratură

Camelia Bogdan, cea care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani, exclusă din magistratură

Sebastian Rotaru / 08.02.2017, 16:00
Camelia Bogdan, cea care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani, exclusă din magistratură

Magistratul Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care a hotărât condamnarea omului de afaceri Dan Voiculescu, a fost exclusă din magistratură.

Judecătorii Consiliului Superioral Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie exclusă din magistratură, informează Mediafax.

Secția judecătorilor de la CSM a decis să o excludă pe Camelia Bogdan, ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că aceasta a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii. Astea s-au întâmplat exact în perioada în care era judecat dosarul ICA, în care mogulul Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, a fost găsit vinovat și condamnat ulterior.

Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a Consiliului Suprem, iar magistrații au decis ca judecătoarea Camelia Bogdan să fie exclusă din magistratură.

„Acuzaţiile sunt nefondate în ansamblul lor şi cele din procedurile disciplinare şi cele din spaţiul public. (..) Nu a fost plătit (sejurul) de Ministerul Agriculturii. Ministerul Agriculturii era parte civilă în dosarul meu, dar eu am predat în calitate de expert al UE din 2009, am predat elemente de anticorupţie funcţionarilor statului. Plata s-a făcut prin SRL-ul care m-a contactat, banii proveneau de la Banca Mondială”, a spus, pe 25 ianuarie, în fața judecătorilor CSM, Camelia Bogdan.

Comunicatul CSM, după excluderea Cameliei Bogdan:

„În şedinţa de azi, 8 februarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Camelia Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

În temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în “excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. b) din acelaşi act normativ – „ încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.
Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, transmite Digi24.

Camelia Bogdan poate ataca în instanță decizia