Home » Știri » Când revin elevii, fizic, la școală. Ministrul Educației a anunțat data exactă. Mesaj pentru toți elevii din România

Când revin elevii, fizic, la școală. Ministrul Educației a anunțat data exactă. Mesaj pentru toți elevii din România

Redactia Știri / 03.08.2021, 18:08
Când revin elevii, fizic, la școală. Ministrul Educației a anunțat data exactă. Mesaj pentru toți elevii din România

Când revin elevii, fizic, la școală. După un an în care pandemia a impus schimbări majore peste tot în lume, iar învățământul s-a transformat în mare parte în școală online, sunt șanse mari ca lucrurile să se schimbe pe viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și îi vizează pe toți elevii români.

Când revin elevii la școală. Data anunțată de ministrul Educației

Când revin elevii, fizic, la școală? După un an școlar în care cursurile s-au desfășurat în sistem online, elevii trag speranța că lucrurile se vor schimba pe viitor. Lucru care se va și întâmpla.

Conform informațiilor apărute, aceștia vor reveni în curând în bănci. Toamna aduce schimbări importante pentru profesorii și elevii din România.

Sorin Cîmpanu. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sorin Cîmpanu. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Mesajul a fost transmis chiar de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a spus că noul an școlar începe pe 13 septembrie 2021 cu prezență fizică.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare”, a ținut ministrul Cîmpeanu să precizeze, conform digi24.ro.

Astfel, ținând cont de declarațiile ministrului, anul școlar 2021-2022 își va relua normalul firesc în privința desfășurării cursurilor, iar elevii vor putea reveni în bănci după o pauză îndelungată.

Având în vedere mesajul ministrului, scenariile de funcționare în unitățile de învățământ din România dispar în noul an școlar. Potrivit declarațiilor oferite de ministrul Educației, se dorește ca în noul an școlar toții elevii să revină fizic la școală.

Rămâne însă de văzut dacă situația se va schimba în urma evoluției pandemiei. Un anunț oficial în acest sens se va cu siguranță cu scurt timp înaintea începerii anului școlar 2021-2022.

Centre de vaccinare în școli?

În ceea ce privește existența unor centre de vaccinare în școli, ministrul Educației a specificat faptul că acest subiect este în curs de discuție.

„Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre în școală. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”, Sorin Cîmpeanu.

Este posibil ca pe viitor cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare, însă un anunț oficial nu a fost făcut în acest sens.

În 2020, anul în care pandemia a impus modificări majore peste tot în lume, învățământul a trecut și el prin astfel de schimbări. În România, ca și în alte țări, școala s-a desfășurat în mare parte online.

La au anumit moment au existat și anumite scenarii de funcționare, astfel încât să permită prezența fizică a elevilor la școală. Aceste măsuri s-au luat în funcție de numărul de cazuri confirmate cu Covid în localitatea respectivă.