Home » Știri » Cartiere bune din Cluj-Napoca. Top 5 zone recomandate pentru o viață bună

Cartiere bune din Cluj-Napoca. Top 5 zone recomandate pentru o viață bună

Pană Emanuela / 17.10.2020, 18:43
Cartiere bune din Cluj-Napoca. Top 5 zone recomandate pentru o viață bună

Atunci când te gândești să închiriezi sau să cumperi o locuință, unul dintre aspectele cele mai importante este, bineînțeles, locația. În acest articol vei găsi top 5 cele mai căutate cartiere din Cluj-Napoca, precum și câteva detalii pe care merită să le știi dacă vrei să trăiești pe aceste meleaguri. Află ce ți se potrivește!

Cartiere bune din Cluj-Napoca

Cartierele din Cluj-Napoca, alături de localitățile din proximitatea orașului, rămân în continuare unele dintre cele mai căutate zone din țara noastră în rândul celor care își doresc să achiziționeze o locuință. Dacă și tu faci parte dintre ei, atunci următorul pas este să alegi cartierul în care să vrei să cumperi și să mergi să vizionezi apartamente destinate vânzării.

Dacă nu știi care sunt zonele recomandate pentru o viață bună printre clujeni, atunci acest material îți va veni în ajutor. În topul celor mai căutate cartiere se află: Mărăşti, Mănăştur, Gheorgheni, Central, Zorilor și Între Lacuri. 

„Dacă vorbim despre cele mai căutate cartiere, trebuie să ținem cont de perioada anului. De exemplu, în perioada septembrie-octombrie, când vin studenții în Cluj, foarte mulți sunt cei care caută apartamente sau garsoniere de închiriat în Mărăști, Gheorgheni sau Între Lacuri. Bineînțeles, se caută și în Mănăștur, însă nu în aceeași măsură.

Cartierul Zorilor este, de asemenea, foarte căutat. În general, studenții străini, în mod special cei care vin la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, sunt cei care manifestă cel mai mare interes pentru ofertele de închiriere din această zonă“, potrivit celor de la Zoom Imobiliare, o agenție imobiliară din Cluj-Napoca.

Citește și: Cartiere de evitat în București – viața în ele e foarte departe de bunul simț

1. Cartierul Mărăști sau „Orașul de Jos“

Situat în partea de nord-est a orașului, denumirea cartierului Mărăști provine de la localitatea omonimă care a fost un important câmp de luptă în Primul Război Mondial. Acest cartier este plin de blocuri și destul de aglomerat (având aproximativ 50.000 de locuitori, incluzând și zona Între Lacuri), dar ai tot ce-ţi trebuie la doar doi paşi de casă. Mărăști este o zonă a oraşului Cluj-Napoca locuită încă din Evul Mediu.

Cartierul Mărăști
Cartierul Mărăști

2. Cartierul Mănăştur

Dacă ești adeptul stilului tradițional, atunci Mănăștur poate fi alegerea ideală pentru tine. Acesta este unul dintre cele mai vechi cartiere din Cluj-Napoca, dar și una dintre cele mai tranzacţionate zone imobiliare din oraș, cu un buget de investiții considerabil. Aici, diversitatea apartamentelor destinate vânzării este mare, așa că ai de unde alege.

Cartierul Mănăştur
Cartierul Mănăştur

3. Cartierul Gheorgheni

Construit în perioada anilor ’60 după un plan urbanistic ce avea în vedere ridicarea unui cartier atipic, plin de verdeață, cu parcuri de diferite dimensiuni și alei străjuite de pomi fructiferi și copaci ornamentali, cartierul Gheorgheni este și astăzi unul dintre cele mai înverzite spații din Cluj. Așadar, dacă ești iubitor de natură și priveliști înverzite, atunci clar aici e de tine.

Luându-și numele de la localitatea Gheorghieni din imediata apropiere, acest cartier este localizat în partea de est a orașului și este format din blocuri cu 4 până la 12 etaje. O mare parte din cartierul Gheorgheni a fost ridicat pe locul fostelor case, livezi și grădini ale locuitorilor din zonă.

Cartierul Gheorgheni
Cartierul Gheorgheni

4. Între Lacuri

Cartierul Între Lacuri are cu siguranță una dintre cele mai intuitive denumiri din rândul cartierelor clujene. Este de dimensiuni relativ mici, dar găzduiește câteva surprize plăcute, pe care vă lăsăm să le descoperiți. Localizat în partea de est a orașului, cartierul Între Lacuri a fost construit în perioada regimului comunist, mai exact la începutul anilor ’80, într-o zonă mlăștinoasă, fiind înconjurat, evident, de… lacuri. În afară de strada Sarmisegetuza, celelalte străzi poartă nume de ape.

„În urmă cu 30-35 de ani, mai precis până la începutul anilor 1980, locul acestui cartier era o zonă mlăștinoasă, cu stuf, poteci prin stufăriș, păsări și alte animale specifice acestui tip de vegetație. Din această zonă se mai păstrează doar două lacuri, create artificial. Mlaștina a fost secată și transformată într-un spațiu unde se putea apoi construi. Este vorba despre cele două lacuri din cartierul Gheorgheni (n.r. cele de lângă Iulius Mall). Cândva a mai existat încă un lac mai mic, acesta fiind astupat odată cu extinderea cartierului“, povestește istoricul clujean Lukács József.

Așadar, dacă ești iubitor de apă, îți poți achiziționa o locuință aici.

Cartierul Între Lacuri
Cartierul Între Lacuri

5. Cartierul Zorilor

Cartierul Zorilor, numit în trecut Sinuța, este situat în jurul a trei artere principale ale Clujului: strada Observatorului, Calea Turzii și strada Frunzișului și rămâne unul dintre cele mai frumoase locuri ale orașului, fiind intens circulat și populat mai ales de studenți. Din punct de vedere imobiliar, cartierul Zorilor este într-o continuă dezvoltare de mulți ani. Totodată, aici vei găsi și unele dintre cele mai importante centre medicale din Cluj-Napoca.

Majoritatea locuitorilor cartierului stau în blocuri de locuințe de 4-10 etaje.

Cartierul Zorilor
Cartierul Zorilor