Home » Știri » Câte calorii are un hamburger. Comparație McDonald’s vs. KFC

Câte calorii are un hamburger. Comparație McDonald’s vs. KFC

Manolică Anca / 14.10.2020, 13:09
Câte calorii are un hamburger. Comparație McDonald’s vs. KFC

Câte calorii are un hamburger. Mulți dintre noi ne-am pus măcar odată acestă problemă, dar parcă tot mai cădem pradă tentațiilor și ne vine pofta de a mânca ceva nesănătos. Știai că o singură masă poate întruni aproape întregul necesar de calorii pentru o zi întreagă?

McDonald’s vs. KFC

McDonald’s și KFC sunt două dintre cele mai populare și iubite lanțuri de fast-food din întreaga lume. Atunci când vine vorba de hamburgeri, una din principalele opțiuni este, desigur, McDonald’s, în timp ce când vine vorba de pui prăjit, KFC primează.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru se datorează însăși produselor celor două lanțuri fast-food, care au devenit marcă înregistrată. Diferența dintre McDonald’s și KFC se reduce, în principal, la preparatele pe care aceștia le servesc.

Câte calorii are un hamburger. McDonald’s

Sigur te-ai întrebat măcat o dată câte calorii au produsele McDonald’s dacă obişnuieşti să mănânci, chiar și ocazional, de la acest lanţ fast-food. O singură masă servită la orice restaurant de tip fast-food ar putea reprezenta necesarul de calorii ale unui adult pentru întreaga zi.
Componența universală a unui hamburger McDonald’s este: carne vită tocată şi congelată, preparată pe grătar, muştar şi ketchup, ceapă, felii de castraveţi muraţi, chiflă, sare şi piper.
Câte calorii are un hamburger. Comparație McDonald's vs. KFC
Câte calorii are un hamburger. Comparație McDonald’s vs. KFC
Un hamburger de la McDonald’s are 254 de calorii, adică 13% din consumul de referinţă al unui adult, un cheeseburger are cu 50 de calorii mai mult, adică 304 calorii. Un Big Mac le depășește cu mult pe cele două, însumând un total de 509 calorii, ceea ce înseamnă 25% din cât ar trebui să mănânce un om pe întreg parcursul unei zile.
În mod paradoxal, salata Caesar de la McDonald’s are mai multe calorii decât un hamburger. Și anume 394 de calorii, la care se adaugă și cele de la dressing.
Un alt aspect important, dincolo de numărul de calorii, sunt grăsimile, cantitate ce reprezintă 50% din doza admisă pe zi și cantitatea de sare, ce reprezintă 38% din doza admisă pe zi. Cel mai sărat produs de la McDonald’s este porţia de aripioare de șapte bucăţi, care acoperă 70% din cantitatea de sare recomandată unui adult pe zi.

Câte calorii are un hamburger. KFC

Cantitatea de calorii ale produselor fast-food este una dintre principalele griji cu privire la produsele de la fast food. Te-ai informat vreodată despre numărul de calorii pe care îl au preparatele de la KFC? Site-ul oficial al lanțului de restaurante ne oferă informații foarte amănunțite despre fiecare produs gătit sau comercializat.

Câte calorii are un hamburger. Comparație McDonald's vs. KFC
Câte calorii are un hamburger. Comparație McDonald’s vs. KFC

Deși știm cu toții că lanțul KFC este recunoscut pentru bucățile savuroase de pui prăjit, în meniul lor, desigur, se regăsesc și alte tipuri de preparate.

Conform listei de valori nutriționale, unul dintre hamburgerii cu cel mai mic număr de calorii este Boosterul condimentat, ce are 223 de calorii. Hamburgerul cu cel mai mare număr de calorii este Tower Burgerul cu 280 de calorii. Toate celelalte tipuri de hamburgeri nu se învârt în jurul acestei cifre.

În ceea ce privește Crispy Strips-ul, doar o porție de 100 de grame au 327 de calorii, în timp ce aripioarele picante au 320.

În ceea ce privește sosurile, cu toții l-am încercat măcar o dată pe cel de usturoi, marcă înregistrată KFC. Acesta este o bombă calorică, având nu mai puțin de 436 de calorii.