Home » Știri » Câte mașini de lux are Ion Țiriac și la cât a ajuns averea lui, în 2021. Se află în clasamentul mondial al miliardarilor

Câte mașini de lux are Ion Țiriac și la cât a ajuns averea lui, în 2021. Se află în clasamentul mondial al miliardarilor

Alexandru Cazacu / 03.03.2021, 15:39
Câte mașini de lux are Ion Țiriac și la cât a ajuns averea lui, în 2021. Se află în clasamentul mondial al miliardarilor

Toată lumea a aflat deja de impresionanta colecție de mașini a miliardarului român. Fiind unul dintre cei mai mari colecționari de autovehicule din lume, Ion Țiriac a investit foarte mulți bani în mașinile pe care le deține. Mai mult de atât, se pare că averea fostului tenismen a crescut considerabil în acest an.

Câte mașini de lux are Ion Țiriac și la cât a ajuns averea lui, în 2021

În 2021, Ion Țiric a avansat în topul celor mai bogați oameni din lume, până pe locul 2.238. Dacă anul trecut, fostul tenismen român avea o avere de 1.2 miliarde de euro, iată că omul de afaceri a reușit să își mărească averea la 1.5 miliarde de euro. În acest clasament sunt incluși 3.228 de miliardari din toate colțurile lumii.

Totodată, Ion Țiriac este fericitul deținător al unei colecții impresionante de mașini, cum doar câțiva oameni din lume mai au. Printre autoturismele din colecția acestuia se află și o fostă mașină a celebrului Elton John.

Câte mașini are Ion Țiriac

În urmă cu aproximativ trei ani, Roxana Ciuhulescu a vorbit despre colecția de mașini a miliardarului. Potrivit fostei prezentatoare TV, la acea vreme, Ion Țiriac deținea 340 de mașini de colecție, însă în galerie încăpeau aproximativ 180 dintre ele. Cu toate acestea, mașinile erau schimbate periodic în galerie.

”Domnul Țiriac are 340 de mașini de colecție, dar în galerie intră cam 160-180 de mașini, puse destul de apropiat. La câteva săptămâni le schimbă în galerie. Printre acestea se află și fosta mașină a lui Elton John, să știi, acest Rolls Royce. A coborât mireasă din această mașină. Superbul exemplar nu a fost achiziționat la licitație”, a declarat fosta prezentatoare.

Ion Țiriac a investit sume impresionante de bani în colecția de mașini

Potrivit Roxanei Ciuhulescu, pentru multe din impresionantele modele, fostul tenismen român s-a deplasat personal în străinătate pentru a le vedea. De asemenea, fosta prezentatoare spunea că după ce sunt achiziționate, mașinile sunt restaurate de o echipă de specialiști.

”Pentru foarte multe mașini, Ion Țiriac s-a deplasat special să le vadă în străinătate, apoi le-a cumpărat. După aceea, mașinile au intrat pe mâna inginerilor, pentru că are o adevărată echipă în spate, care le-au pus la punct, unele fiind restaurate.

Ion Țiriac a investit foarte mulți bani în această colecție. Este unul dintre cei mai mari colecționari din lume, cunoscut și recunoscut pentru acest hobby. Unele dintre ele nu sunt înmatriculate sau le înmatriculează ocazional.”, a declarat Roxana Ciuhulescu la Digi Sport.

Câte mașini are și la ce avere a ajun Ion Țiriac
Câte mașini are și la ce avere a ajun Ion Țiriac

Ion Țiriac a uitat două Ferrari în garaj

Ion Țiriac a povestit despre cum și-a uitat timp de zece ani două mașini în garaj din Germania. Potrivit omului de afaceri, a lăsat două Ferrari într-un garaj din Munchen, iar după 10 ani de zile a fost sunat de germani pentru a-i aduce aminte de ele.

”Pentru că nu aveam unde să le țin, mai ales că în țară am venit o singură zi în perioada 1980-1990, le-am dus într-un garaj la Munchen. După vreo zece ani, mă sună ăia: «Herr Țiriac, ce facem cu alea două Ferrari?”, a povestit Ion Țiriac la GSP.