Home » Știri » Câți bani va primi Victor Ponta, după ce a câștigat la CEDO procesul împotriva României. Suma colosală

Câți bani va primi Victor Ponta, după ce a câștigat la CEDO procesul împotriva României. Suma colosală

Alexandru Cazacu / 14.06.2022, 16:27
Câți bani va primi Victor Ponta, după ce a câștigat la CEDO procesul împotriva României. Suma colosală

Victor Ponta a fost premierul României începând din mai 2012 și până în noiembrie 2015, când și-a dat demisia. În prezent, el este co-fondator și președinte al Partidului PRO România. În cadrul unui interviu, politicianul a vorbit despre situația politică din țara noastră, dar și pe subiectul demisiei sale. În plus, Ponta a dezvăluit care este suma pe care o va primi, după ce a câștigat la CEDO procesul împotriva României.

Câți bani va primi Victor Ponta, după ce a câștigat procesul împotriva României

Invitat la emisiunea Laviniei Șandru de la Impact, Victor Ponta a vorbit și pe tema demisiei sale, explicând ce s-a întâmplat după tragedia de la clubul Colectiv. Totodată, fostul premier a spus că tocmai a primit o veste mare. Mai exact, politicianul a câștigat procesul la CEDO, așa că urmează să primească suma de 10.000 de lei.

„Azi am câștigat la CEDO, aia 10.000 de lei pe care ar trebui să-i dau eu, mi-i dă mie statul român. Deci cine rămâne să plătească, ca de obicei? Statul român. Și statul romîn de unde plătește? Că acum eu sunt întreprinzător. Din contestații, impozite, din buzunarul cetățeanului și al meu.

Plătesc taxe și impozite. Ce să fac, dacă am fost cu PSD, cu Pro România? Dacă eram la PNL, fiind bugetar, ești ok. Domnul Iohannis e bugetar, domnul Ciucă e bugetar, toată lumea e bugetară, nu?”, a spus Victor Ponta potrivit impact.ro.

Câți bani va primi Victor Ponta, după câștigarea procesului împotriva României
Câți bani va primi Victor Ponta, după câștigarea procesului împotriva României

Ce spune instanța de la Strasbourg

Potrivit instanței, „Ingerința în exercitarea (de către domnul Ponta) a dreptului său la libertatea de exprimare (…) nu era (…) necesară într-o societate democratică”. Se pare că România a încălcat articolul 10 privind libertatea de exprimare din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, tocmai de aceea, Ponta a câștigat procesul împotriva statului.

După ce a fost acuzat de afirmații defăimătoare la adresa unuia dintre foștii săi miniștri, politicianul a invocat dreptul la libera exprimare, acționând România la CEDO. După cum am menționat și anterior, Victor Ponta a vorbit și despre demisia s-a din funcția de premier, explicând în detaliu ce s-a întâmplat după tragedia de la Colectiv.

„Aia a fost o ticăloșie (cu Colectiv). Hai să-ți povestesc cum a fost. Eu am ajuns sâmbătă după-amiază în țară, eram în Mexic când s-a întâmplat. Între timp domnul Iohannis zicea „Corupția ucide” și apoi a plecat la o nuntă, la Sibiu. Eu am ajuns foarte obosit, dar totuși am început să chem lumea. În primul rând era un haos pe bună dreptate. Nici New York, nici Hong Kong, nici Tokyo, nimeni nu are nimic pregătit pentru câteva sute de arși.

Veniseră toți medicii de acasă, erau la Urgențe. După care, duminică nu ne-a căutat nimeni, fiindcă era duminică, nimeni nu știa ce s-a întâmplat. De luni, au început să sune, din Israel, din Belgia: domne, aveți nevoie de ajutor? Da, sigur, veniți încoace, dar ei au zis așa, pe bună dreptate”, a mai spus Victor Ponta.

Conform fostului prim-ministru, există multe locuri în România din care oamenii nu vor scăpa, dacă se întâmplă o nenorocire la Colectiv.