Home » Știri » Ce a pățit un român, care a fost prins conducând cu peste 200 kilometri la oră. Sancțiunea usturătoare

Ce a pățit un român, care a fost prins conducând cu peste 200 kilometri la oră. Sancțiunea usturătoare

Alexandru Cazacu / 06.08.2021, 14:17
Ce a pățit un român, care a fost prins conducând cu peste 200 kilometri la oră. Sancțiunea usturătoare

Poate părea incredibil, însă, în urmă cu câteva aproximativ o săptămână, un oltean a fost prins circulând pe un drum național cu o viteză de peste 200 de kilometri la oră. Bărbatul a rămas fără permis și a fost amendat. Pentru cât timp nu mai are voie să conducă și ce amendă a luat acesta, puteți afla în următoarele rânduri.

Ce amendă a luat românul care a fost prins circulând cu 208 km/oră

Mai exact, este vorba despre un bărbat din Craiova care a fost prins de polițiști pe 30 iulie, conducând un autoturism cu o viteză de peste 200 de kilometri la oră pe un drum național din Olt. Acesta a rămas fără permis de conducere și va trebui să achite o amendă de 1305 lei.

Potrivit autorităților din județul Olt, în această perioadă, polițiștii rutieri derulează, la nivel național, acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere și sancționarea celor care încalcă legea.

”La data de 30 iulie a.c., ora 15.23, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat, pe Drumul Național 65, în afara localității Scornicești, un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, care conducea un autoturism, cu 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

Bărbatul a fost sancționat cu amendă, în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară”, ”, a transmis IPJ Olt, potrivit Antena 3.

Ce amendă a luat un român, care a fost prins conducând cu peste 200 kilometri la oră
Ce amendă a luat un român, care a fost prins conducând cu peste 200 kilometri la oră

Viteza se numără printre principalele cauze ale accidentelor de pe șoselele României

De asemenea, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Olt, viteza este una dintre principalele cauze ale deceselor pe șoselele României. Se pare că doar în ultimii 10 ani, nu mia puțin de 25% dintre persoanele decedate în accidente rutiere, în țara noastră, și-au pierdut viața în urma unor evenimente cauzate de viteza excesivă.

Totodată, potrivit oamenilor legii, nu mai puțin de 23% dintre persoanele rănite grav, în accidentele rutiere din această perioadă, au suferit leziuni în urma unor evenimente cauzate de nerespectarea limitelor legale de viteză.

Un șofer din Marea Britanie prins cu 200 km/oră spunea că ”fuge de coronavirus”

În primăvara anului trecut, un șofer din Marea Britanie a fost prins conducând cu 200 de kilometri pe oră. Mai incredibil este faptul că, acesta le-a spus oamenilor legii britanici care l-au oprit că încearcă să evite infecția cu coronavirus. Reprezentanții poliției din comitatul englez Surrey au povestit întâmplarea pe o rețea de socializare:

”Un agent de poliție a oprit un șofer care mergea cu viteză pe autostrada #M25 cu 130 de mile pe oră. Acesta a justificat că a mărit viteza pentru că ”a crezut că dacă merge mai repede are șanse mai mici să se infecteze cu noul coronavirus”.

Se pare că, din cauza faptului că străzile erau din ce în ce mai libere, pentru că oamenii erau izolați la domiciliu, polițiștii aveau tot mai multe cazuri de șoferi care depășesc viteza legală, potrivit Belfast Telegraph. Ba chiar mai mult de atât, tot în acea perioadă, în nordul Londrei, un bărbat a fost prins conducând cu viteză mare de două ori, în două zile consecutive, pe același drum.