Home » Politică » Ce avere are Diana Șoșoacă și cum a ajuns să fie executată silit de ANAF

Ce avere are Diana Șoșoacă și cum a ajuns să fie executată silit de ANAF

Manolică Anca / 09.08.2022, 13:58
Ce avere are Diana Șoșoacă și cum a ajuns să fie executată silit de ANAF

Diana Șoșoacă se confruntă cu probleme mari cu legea. Ea a fost executată silit de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) din cauza faptului că nu și-a plătit taxele și impozitele la stat. Ce avere are, de fapt, politicianul și ce i se poate întâmpla în această situație.

Diana Șoșoacă, executată silit de ANAF

Diana Șoșoacă are de achitat multe obligații la bugetul de stat. Din cauza faptului că a refuzat să își plătească taxele și impozitele către ANAF, așa cum trebuie să facă orice cetățean, senatoarea se confruntă acum cu probleme cu legea.

Conform informațiilor apărute, aceasta nu doar că că are datorii în ceea ce privește taxele pe care este obligată să le plătească, dar a ajuns să fie considerată și ca având un comportament nepotrivit, devenind un contribuabil rău platnic. Este

Așa se face că, ea este acum executată silit pentru suma de 30.000 de euro, punându-i-se poprire pe conturile bancare. De asemenea, a fost trimisă și o solicitare către Senat prin care se ere reținerea a o treime din indemnizația pe care ea o primește lunar, conform prevederilor legale.

Ce avere are Diana Șoșoacă

În ceea ce privește averea pe care aceasta o deține, așa cum se arată în declarația sa publică de avere, Diana Șoșoacă spune că deține un teren agricol de peste 20.000 de mp în Balotești, județul Ilfov, precum și trei terenuri intravilane, două în Vâlcea, și unul în Dâmbovița.

Totodată, Diana Șoșoacă mai deține trei locuințe, două apartamente și o casă de vacanță, un autoturism și mai multe obiecte de artă pe care le-a dobândit „din familie” și care sunt estimate la aproximativ 5.000 de euro.

În ceea ce privesc conturile sale bancare, fosta membră a AUR deține patru, în care are peste 16.000 de euro. În declarația sa de avere se mai arată și că are un cabinet de avocatură, de unde în 2020, ea a obținut suma de 250.000 de lei. În cadrul acestuia, soțul ei este angajat pe post de secretar.

Ce spune șeful ANAF despre situația în care se află senatoarea

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a ținut să precizeze că taxele și impozitele nu au culoare politică, astfel că Diana Șoșoacă e bună de plată la fel care orice altă persoană, fără a se ține cont de funcția pe care aceasta o are.

„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să îşi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori că cineva are ceva cu dumneaei.

Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a declarat şeful ANAF.