Home » Știri » Diana Șoșoacă, campioană la amenzi. Suma sancțiunilor este imensă. Câți bani trebuie să plătească fosta membră AUR

Diana Șoșoacă, campioană la amenzi. Suma sancțiunilor este imensă. Câți bani trebuie să plătească fosta membră AUR

Alexandru Cazacu / 24.03.2021, 11:30
Diana Șoșoacă, campioană la amenzi. Suma sancțiunilor este imensă. Câți bani trebuie să plătească fosta membră AUR

Avocata Diana Șoșoacă a devenit din ce în ce mai cunoscută în ultima perioadă, mai ales de pe urma pandemiei de coronavirus, când autoritățile au fost nevoite să impună mai multe restricții. Senatoarea exclusă din AUR obișnuiește să participe la diverse proteste și manifestații de interes public, drept urmare s-a ales și cu o mulțime de amenzi.

Diana Șoșoacă, campioană la amenzi. Câți bani trebuie să plătească fosta membră AUR

Așadar, după ce a participat la diverse mitinguri și proteste în care a militat împotriva măsurilor luate de autorități pentru combaterea pandemiei de coronavirus, Diana Șoșoacă s-a ales cu amenzi cu o valoare totală de peste 20.000 de lei, după cum spune chiar ea. Potrivit avocatei, nu știe exact suma amenzilor, însă cert este faptul că nu a achitat niciuna din ele și nici nu are de gând să facă acest lucru.

”Nu am făcut un calcul foarte exact, dar aș spune că am acasă un pumn de amenzi primite din partea Poliției pentru participarea mea la diverse acțiuni de protest în ultimul an. Mai exact, din 15 mai 2020, fiindcă atunci a fost data prezenței mele la o acțiune de protest faţă de ce se întâmplă cu toată povestea asta cu COVID-19. Aș spune că valoarea amenzilor se ridică binișor la 200 de milioane de lei vechi. Nu am achitat un ban din aceste amenzi și nici nu am de gând s-o fac”, a declarat Diana Șoșoacă, pentru impact.ro.

”Amenzile vor sfârși la coșul de gunoi”

Se pare că Diana Șoșoacă a contestat cele mai multe dintre sancțiuni, fiind declarate neconstituționale. De asemenea, senatoarea susține că deși nu a apucat să facă acest lucru și cu celelalte amenzi, acestea vor avea aceeași soartă.

”Pe cele mai multe dintre aceste amenzi le-am și contestat, de altfel, până astăzi. Iar despre cele pe care nu am apucat să le contest, din simplul motiv că am uitat să fac acest demers, pot să vă asigur că vor avea aceeași finalitate ca suratele lor, adică vor sfârși la coșul de gunoi”, a adăugat Diana Șoșoacă, pentru sursa citată.

Câți bani trebuie să plătească Diana Șoșoacă
Diana Șoșoacă, campioană la amenzi. Câți bani trebuie să plătească

Diana Șoșoacă, ”campioană la amenzi”

În urmă cu doar câteva zile, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că Diana Iovanovici-Șoșoacă este ”campioană la amenzi, dar se pare că nu o interesează”, comentând faptul că senatoarea a fost din nou amendată pentru participarea la protestele anti-restricții din 20 martie. Așadar, pentru participarea la manifestațiile de la sfârșitul săptămânii trecute, avocata a primit nu mai puțin de trei amenzi a câte 1.500 de lei fiecare.

Fosta membră AUR susține că a primit destule amenzi în campania electorală din toamna anului trecut, dar spune că nu își amintește care au fost motivele invocate de autorități și că nu a plătit niciuna din ele.

De asemenea, Diana Șoșoacă a mai spus că nu completează nici declarația pe propria răspundere cerută de către autorități pentru deplasarea pe timp de noapte. Senatoarea este de părere că, și acel ordin are la bază ”acte neconstituționale”.