Home » Știri » Ce salarii sunt la Poliţia Locală din București. Sumele impresionante la care ajung lunar cei cu funcții de conducere

Ce salarii sunt la Poliţia Locală din București. Sumele impresionante la care ajung lunar cei cu funcții de conducere

Alexandru Cazacu / 19.02.2021, 14:49
Ce salarii sunt la Poliţia Locală din București. Sumele impresionante la care ajung lunar cei cu funcții de conducere

În 2020, odată cu pandemia de coronavirus au venit și multe dificultăți economice. Cu toate acestea, salariile angajaților de la Poliția Locală din București au crescut în 2020 față de anul precedent.

Ce salarii sunt la Poliția Locală a Municipiului București

Cum vă spuneam, deși criza economică generată de pandemia de coronavirus a afectat mai multe domenii, salariile angajaților cu funcții de conducere în Poliția Locală a Municipiului București au crescut în 2020 față de cele din anul precedent, de exemplu:

  • La finalul lunii martie 2019, directorul general încasa un salariu brut de 16.928 de lei, iar în aceeași perioadă a anului 2020, primea un salariu brut de 18.148 de lei.
  • De asemenea, în 2019, directorul general și cel executiv primeau un salariu brut de 16.497 de lei, care a ajuns în martie 2020 la 17.687 brut.
  • Totodată, șefii de serviciu încasau în luna martie 2019 un salariu de 12.193 lei / brut, iar în martie anul următor au ajuns să încaseze 13.842 lei/brut.
  • Salariile polițiștilor locali erau în martie 2019 cuprinse între 3.509 și 9.899 lei brut. Cu toate acestea, în 2020, valoarea maximă a salariului de bază a fost plafonată la 8.196 de lei.
  • În schimb, șoferii aveau în martie 2019 venituri salariale de 3.817 lei brut, iar acestea au ajuns la 4.093 lei brut, în martie 2020, potrivit hotnews.ro.
Ce salarii au polițiștii locali din Capitală
Ce salarii au polițiștii locali din Capitală

Sporurile angajaților Poliției Locale din București

Informațiile de pe site-ul instituției arată că angajații Poliției Locale ale municipiul București primesc următoarele sporuri:

  • Salariile de bază pentru angajații din funcțiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim;
  • Pentru condiții vătămătoare se acordă sporul de 15% din salariul de bază, corespunzător cu timpul efectiv lucrat, iar norma de hrană se acordă potrivit legii;
  • Angajații PLMB care exercită activitate de control financiar preventiv beneficiază de o majorare a salariului de bază cu 10%;
  • Angajații care au titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul;
  • Angajații care își desfășoară activitatea între orele 22:00 și 6:00, beneficiază, pentru orele desfășurate în acest interval, de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază;
  • Pentru activitatea desfășurată de persoanele cu handicap grav sau accentuat, în cadrul programului normal de lucru se acordă un spor de 15% din salariul de bază;
  • Pentru activitatea desfășurată în cadrul comisiei de concurs, precum și cea desfășurată în cadrul comisiei de soluționare a contestațiilor, membri și secretarii acestora au dreptul la o indemnizație reprezentând 10% din salariul de bază minim brut pe țară.

Polițiștii din România primesc începând din 2021 un nou spor

Potrivit ministrului Lucian Bode, aproximativ 76.000 de polițiști din România primesc din luna ianuarie un nou spor. El susține că polițiștii au câștigat acest drept.

”Este un drept câștigat de foarte mulți ani și anume un spor – specialist de clasă se numește -, un spor care se aplică în funcție de vechime. Pentru aproximativ 76.000 de angajați ai MAI nu se aplica. Nu se aplica, nu au fost bani, nu au fost prinși în buget”, a spus la sfârșitul lui ianuarie Lucian Bode, la B1TV.