Home » Știri » Ce notă a luat Marian Godină la BAC. Mulți au fost surprinși când au văzut media obținută de cel mai cunoscut polițist din România

Ce notă a luat Marian Godină la BAC. Mulți au fost surprinși când au văzut media obținută de cel mai cunoscut polițist din România

Bucur Ioana / 16.06.2022, 13:44
Ce notă a luat Marian Godină la BAC. Mulți au fost surprinși când au văzut media obținută de cel mai cunoscut polițist din România

An de an, în timp ce mulți elevi din România trec prin emoțiile examenelor de final de clasa a VIII-a și a XII-a, atenția ne este îndreptată și către vedetele și persoanele publice care au trecut, cu rezultate bune sau mai puțin bune, prin aceste experiențe. Puțini ar bănui ce notă a luat Marian Godină la BAC. Cel mai celebru polițist de la noi din țară a povestit ce greșeală a făcut la una dintre probele de la Bacalaureat.

Marian Godină a dezvăluit ce notă a luat la BAC

Absolvenții clasei a VIII-a sunt în toiul probelor de la Evaluarea Națională 2022, iar elevii care tocmai au terminat clasa a XII-a se pregătesc pentru examenele scrise de la Bacalaureat 2022. Așa cum se întâmplă în fiecare an, emoțiile sunt uriașe, iar testările devin subiect de dezbatere în spațiul public.

Este și perioada în care vedetele și persoanele publice de la noi din țară își amintesc, unele chiar se mândresc, cu rezultatele obținute. Pe lista celor cu note de admirat este nimeni altul decât Marian Godină.

Celebrul polițist a postat pe o platformă de social media a fotografie cu notele obținute de el la examenul de Bacalaureat. Poate spre surprinderea multora, Marian Godină a avut media 9,07 la BAC, fiind notat cu 10 la proba orală de Limba şi Literatura Română, cu 9,80 la aceeaşi materie, dar la proba scrisă, 9 – la Limba Engleză, proba orală, 8,80 – la Matematică şi 6,85 la Anatomie şi Fiziologie Umană şi Genetică ( materia acoperită la Biologie în clasele XI-XII). La proba de Educaţie Fizică, Godină a luat 10.

„Unul dintre subiectele de la Limba şi literatura română, care mi-a picat la BAC şi care valora 0.20 puncte, a fost alegerea formei corecte de plural a substantivului „poem”. Poeme sau poemuri? Din păcate, am ales „poemuri”. Partea şi mai proastă e că pe atunci nu se făceau petiții online, poate aş fi deschis una prin care să cer acceptarea acestei forme de plural şi aşa luam şi eu zece”, a scris poliţistul în dreptul fotografiei cu diploma de Bacalaureat.

Ce notă a luat Marian Godină la BAC. Mulți au fost surprinși când au văzut media obținută de cel mai cunoscut polițist din România

„Tot polițist m-am făcut”

Recent, într-o postare pe blogul său personal, Marian Godină a povestit despre anii petrecuți ca elev. A terminat primele trei clase ale ciclului primar cu media 10, fiind răsplătit cu premiul I și coroniță la festivitățile de final de an.

Examenul de Capacitate, astăzi cunoscut ca Evaluarea Națională, l-a trecut cu o medie mare, intrând la un liceu bun din Brașov.

„În liceu nu am luat niciun premiu, am fost corigent în fiecare semestru la câte o materie, dar niciodată pe vară, iar media la purtare nu a fost niciodată zece”, a scris Godină, pe blogul său.

Cu toate astea, s-a mobilizat și a reușit să ia note foarte bune la BAC. Spune, în stilu-i caracteristic, că media mare nu l-a „ajutat cu nimic, pentru că tot polițist m-am făcut”.

„Am luat bacul cu 9.07, dar nici asta nu m-a ajutat cu nimic, pentru că tot polițist m-am făcut.

E bine să se facă ierarhizări la finalul școlii? Să se dea premii și să se facă clasamente? Eu cred că da, e bine ca cei merituoși să se simtă apreciați, dar cred că adevărata ierarhizare se face oricum în viața de adult, așa că acelor festivități de premiere nu ar trebui să li se acorde mai multă importanță decât e necesas, iar greșeala asta cu siguranță nu o fac copiii, ci părinții care le induc ideea că sunt mai deștepți sau mai proști decât alți copii.

Un premiant e un copil care a învățat mai mult decât unul care nu a luat niciun premiu, dar nu este neapărat mai bun, mai deștept sau mai frumos”, a mai scris Godină.