Home » Tehnologie & Știinta » Ce număr formezi să vezi dacă ai telefonul ascultat. Combinația de cifre pe care e bine să o știi

Ce număr formezi să vezi dacă ai telefonul ascultat. Combinația de cifre pe care e bine să o știi

Manolică Anca / 06.11.2020, 13:17
Ce număr formezi să vezi dacă ai telefonul ascultat. Combinația de cifre pe care e bine să o știi

Ți se întâmplă să auzi diferite zgomote ciudate sau interferențe în momentul în care te afli într-o convorbire telefonică? Oare suntem ascultați? Iată ce număr trebuie să formezi să vezi dacă ai telefonul ascultat.

Ce număr formezi să vezi dacă ai telefonul ascultat

Evoluția tehnologiei a adus cu ea și mai multă incertitudine. Și de multe ori ne punem întrebarea dacă ne sunt ascultate convorbirile telefonice, în momentul în care auzim fel și fel de zmogote ciudate.

Siguranța ar trebui să fie întotdeauna prioritatea noastră principală. Cu ajutorul a doar câteva coduri scurte prezentate de platforma online brightside.me, poți afla mai multe despre setările telefonului tău: dacă mesajele și informațiile tale sunt sau nu protejate ori dacă ești urmărit.

*#62# – cu acest cod poți afla dacă și unde sunt redirecționate apelurile, mesajele sau alte date. Imediat după ce este introdus codul, pe ecran se va afișa statutul tipurilor de redirecționări. Este posibil ca, în acest caz, apelurile vocale să fie redirecșionate către unul din numerele operatorului tău de telefonie mobilă.

002# – acesta este un cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirecționare din telefon. Este o idee bună să utilizați acest lucru înainte de a folosi roamingul, în acest fel, evitând să îți mai fie luați banii din cont. Apelurile vor fi redirecționate, implicit, către mesajeria vocală.

*#06# – cu ajutorul acestui cod se poate afla IMEI-ul (International Mobile Equipment Identifier) telefonului. Dacă știi acest număr, îți vei putea găsi foarte rapid telefonul în cazul unui furt. La pornire, locația sa este transmisă automat operatorului de rețea, chiar dacă este introdusă o altă cartelă SIM. Dacă cineva îți cunoaște numărul IMEI, poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului.

Codurile pe care e bine să le știi pentru a afla dacă telefonul îți este urmărit
Codurile pe care e bine să le știi pentru a afla dacă telefonul îți este urmărit

Coduri speciale pentru a vedea dacă ești urmărit

Potrivit sursei, există și unele coduri care permit unei persoane să îți urmărească locația și, de asemenea, să stabilească dacă cineva te urmărește. Pentru aceasta, ai nevoie de utilitarul NetMonitor și apoi tastează unul dintre următoarele coduri:

  • pentru iPhone: * 3001 # 12345 # *
  • pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergi la secțiunea numita UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info și scrie toate numerele de sub ID–ul celulei. Aceste numere sunt stațiile de bază situate în apropiere. Telefonul se va conecta, implicit, la stația care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Revin-o meniul principal și selectează fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notează numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și a unui site obișnuit (a patra filă din stânga), se poate determina locația de pe harta stației de bază la care este conectat telefonul.

Cele care trebuie să fie suspicioase sunt stațiile de bază mobile – ar putea fi un camion sau un mic autobuz cu o antenă mare. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la festivaluri de rock și în locuri în care acoperirea internetului este slabă. Dacă există unul dintre ei în apropiere, aparent fără niciun motiv logic, este posibil ca cineva să fie spionat.