Home » Știri » Ce pedeapsă a primit bărbatul, care l-a pălmuit în public pe Emmanuel Macron – președintele Franței

Ce pedeapsă a primit bărbatul, care l-a pălmuit în public pe Emmanuel Macron – președintele Franței

Alexandru Cazacu / 11.06.2021, 15:06
Ce pedeapsă a primit bărbatul, care l-a pălmuit în public pe Emmanuel Macron – președintele Franței

Marți, în timp ce se afla într-o vizită în sud-estul Franței, Președintele Emmanuel Macron a fost agresat de un individ, iar agenții serviciilor de securitate au anunțat că în urma incidentului au fost reținuți doi suspecți. Află mai departe, ce pedeapsă a primit cel care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron.

Ce pedeapsă a primit bărbatul care l-a agresat pe Emmanuel Macron

În cadrul unui proces de joi, derulat prind procedură rapidă, bărbatul care l-a luat la palme pe Emmanuel Macron a fost condamnat la patru luni de închisoare cu executare și alte 14 luni cu suspendare. Magistrații francezi cer o pedeapsă de 18 luni de închisoare pentru cel care l-a agresat pe președintele Franței, considerând că acesta este un gest inadmisibil. Pe de altă parte, complicele agresorului urmează să fie judecat pentru deținere ilegală de arme, potrivit Mediafax.

Mai exact, cel care l-a pălmuit pe președintele Macron este Damien T., un tânăr în vârstă de 28 de ani. Acesta este simpatizant al mișcării ”Vestele galbene” și l-a agresat pe președinte, marți 8 iunie, în timp ce acesta se afla într-o deplasare în localitatea Tain-l’Hermitage din sud-estul Franței.

Agresorul a vrut să-l atace cu ouă

Deși Damien T. a recunoscut fapta, tânărul spune că intenția s-a nu a fost să îl pălmuiască pe Emmanuel Macron: ”Actul este regretabil, dar nu am intenționat să îl comit”. Potrivit agresorului, el stabilise cu încă un complice, care a fost de asemenea arestat, să arunce înspre președintele Franței cu ouă sau cu bucăți de tartă.

”M-am simțit învestit de ceea ce reprezintă Vestele galbene și de poporul francez în genera”, a precizat Damien.

De asemenea, bărbatul susține că președintele Macron reprezintă ”decăderea Franței și că a fost ”dezgustat” când l-a văzut pe acesta că se apropie de el, așa că l-a pălmuit. Totodată, complicele atacatorului, Arthur C., urmează să fie judecat pentru deținere ilegală de arme, după perchezițiile efectuate de autorități la domiciliul său.

Ce pedeapsă a primit bărbatul, care l-a pălmuit în public pe Emmanuel Macron
Ce pedeapsă a primit bărbatul, care l-a pălmuit în public pe Emmanuel Macron

Poliția a percheziționat casa agresorului unde au fost descoperit arme, un steag sovietic, o copie a manifestului autobiografic al lui Adolf Hitler, romane fantastice, benzi desenate japoneze și jocuri de simulare militare.

Președintele Franței a declarat că se simte bine după incident

Pe de altă parte, după această întâmplare, Palatul Elysée a comunicat că președintele a fost vizat de o ”tentativă de pălmuire”, sugerând că Emmanuel Macron a reușit să se ferească de palma agresorului. Cu toate acestea, președintele Franței a declarat că se simte bine după incident, pe care l-a catalogat ca fiind un act izolat generat de ”indivizi foarte violenți”.

Potrivit Palatului Elysée, se pare că ”pățania” lui Emmanuel Macron a avut loc în timp ce acesta se afla la a doua etapă a unui ”tur al Franței”, un turneu care are rolul de a ”lua pulsul țării”. Cu toate acestea, cei din opoziție sunt de părere că acesta este un turneu electoral, chiar înainte cu două săptămâni de alegerile regionale și cu mai puțin de un an înaintea celor prezidențiale.