Home » Știri » Ce pensie are Ilie Năstase. Banii pe care îi încasează lunar din partea statului român, la 75 de ani

Ce pensie are Ilie Năstase. Banii pe care îi încasează lunar din partea statului român, la 75 de ani

Alexandru Cazacu / 12.01.2022, 13:43
Ce pensie are Ilie Năstase. Banii pe care îi încasează lunar din partea statului român, la 75 de ani

În vârstă de 75 de ani, fostul mare jucător de tenis, Ilie Năstase, a vorbit despre banii pe care îi încasează lunar din partea statului român. Află în rândurile următoare ale acestui articol, ce pensie are Ilie Năstase. Fostul tenismen i-a făcut un cadou de zile mari Ioanei Simion.

Ce pensie are Ilie Năstase. Aceasta este suma pe care fostul tenismen o încasează lunar de la statul român

În vara anului trecut, Ilie Năstase a împlinit vârsta de 75 de ani. După o carieră impresionantă în tenis și o viață dedicată acestui sport, fostul mare tenismen român a dezvăluit ce pensie are. Deși toată lumea știe că Ilie Năstase stă foarte bine din punct de vedere financiar, banii primiți lunar de la stat sunt chiar puțini.

În caz că nu știați deja acest lucru, pentru performanțele excepționale în sport, printr-un decret prezidențial din 1 decembrie 2008, Ilie Năstase a primit gradul de general în Armata Română. Fostul tenismen a fost general-maior în rezervă, însă averea pe care o are acum a strâns-o datorită afacerilor sale. Într-un interviu acordat pentru emisiunea „Teo Show”, fostul mare sportiv a dezvăluit ce pensie de militar are. Mai exact, el primește lunar de la statul român suma de 1.440 de lei.

Ce cadou i-a făcut Ilie Năstase soției sale

Deși încasează o pensie de aproape 1.500 de lei, Ilie Năstase are destui bani din afaceri și nu se uită la aceștia când vine vorba de vacanțe și de plăcerile partenerei sale de viață. Așadar, de ziua numelui, fostul tenismen i-a făcut Ioanei un cadou inedit.

„I-am făcut cadou o vacanță în Dubai, fără mine, cu prietenele. Sper când se întoarce să se întoarcă singură, nu cu un șeic mai bogat. (…) Pensia mea de militar e 1440 de lei. Eu mă simt bine, sănătos, ce naiba, restul am”, a spus Ilie Năstase, potrivit spynews.ro.

Ce pensie are Ilie Năstase
Ce pensie încasează lunar Ilie Năstase

Despre cariera în tenis a lui Ilie Năstase

Născut la data de 19 iulie 1946, Ilie Năstase a fost unul dintre cei mai mari jucători de tenis din România. A fost numărul 1 mondial în 1972 și în 1973, iar dintre cele cele 83 de titluri obținute, doar 58 au fost înregistrate la ATP. Printre titlurile la simplu pe care le-a câștigat Ilie Năstase se numără US Open (1972) și Roland Garos (1973).

De asemenea, el a câștigat și la dublu mai multe turnee, printre care și Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975. Pe lângă toate acestea, Ilie Năstase a câștigat de patru ori Turneul Campionilor (1971, 1972, 1973 și în 1975).

Totodată, fostul mare tenismen român a jucat timp de 18 ani pentru echipa de Cupă Davis a țării noastre, participând la nu mai puțin de 146 de meciuri de simplu și dublu, dintre care 109 au fost câștigate. În anii 1969, 1971 și 1972 a fost finalist al Cupei Davis alături de Ion Țiriac.

În anul 2005, Ilie Năstase a fost plasat de către publicația „TENNIS Magazine” pe locul 28 în clasamentul celor „40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”. După aproape 11 ani în care a condus Federația Română de Tenis, pe data de 12 februarie 2008, Ilie Năstase a demisionat din funcția de președinte al Federației.