Home » Sport » Ilie Năstase – 6 detalii mai puțin știute despre fostul mare sportiv

Ilie Năstase – 6 detalii mai puțin știute despre fostul mare sportiv

Alexandru Cazacu / 28.11.2021, 16:54
Ilie Năstase – 6 detalii mai puțin știute despre fostul mare sportiv

În luna iulie a acestui an, Ilie Năstase a împlinit frumoasa vârstă de 75 de ani. De-a lungul carierei sale, fostul mare sportiv al României a câștigat multe turnee, a fost desemnat de mai multe ori ”Cel mai bun sportiv român al anului” și a fost timp de 40 de săptămâni nr. 1 mondial. Ei bine, acestea sunt unele dintre lucrurile știute despre fostul tenismen român. Cu toate acestea, există și unele detalii mai puțin cunoscute despre Ilie Năstase, iar noi îți vom prezenta câteva dintre ele.

Detalii mai puțin știute despre Ilie Năstase

După cum spuneam, se știu foarte multe lucruri despre cariera și viața fostului mare jucător de tenis. Cu toate acestea, dincolo de performanțele sportive, există și unele detalii pe care nu mulți le știu despre Ilie Năstase. Așadar, în rândurile următoare noi îți vom prezenta o parte din lucrurile mai puțin știute despre unul dintre cei mai mari sportivi români din toate timpurile.

Una dintre întâmplările mai puțin cunoscute despre Ilie Năstase a avut loc pe vremea comunismului. Mai exact, fiind plecat în străinătate, cu ocazia unui turneu, din cauză că autoritățile de la acea vreme i-au promis o locuință și îl tot duceau ”zăhărelul”, fostul tenismen a amenințat că nu se mai întoarce în România. Ei bine, la scurt timp Ilie Năstase a fost sunat de cabinetul lui Ceaușescu, făcându-i-se promisiunea că situația se va rezolva. Așadar, după ce s-a întors în țară, i s-au prezentat mai multe case, iar el a ales o vilă superbă.

Este prieten foarte bun cu Prințul de Monaco

De asemenea, nu multă lume știe că Ilie Năstase este prieten la cataramă cu Prințul Albert de Monaco. Se pare că fostul mare sportiv îl cunoaște pe prinț încă de când acesta era copil. Ba chiar mai mult de atât, cei doi se și vizitează, potrivit prosport.ro.

Ilie Năstase are un contract pe viață cu ”Adidas”

Totodată, un alt lucru mai puțin știut despre Ilie Năstase este faptul că are un contract pe viață cu cei de la ”Adidas”. Unul dintre cele mai cunoscute branduri de echipamente sportive a vândut mai bine de două milioane de adidași cu numele fostului mare sportiv român.

Are un bust în incinta unei cunoscute firme de echipamente sportive

Da, ați citit bine! Ilie Năstase are un bust în incinta companiei americane Nike. De fapt, aceasta este prima companie cu care fostul jucător de tenis a semnat.

Ilie Năstase - 6 detalii mai puțin știute despre fostul mare sportiv
Ilie Năstase – detalii mai puțin știute despre fostul mare sportiv

Vrea să joace tenis cu Joe Biden

Potrivit sursei citate anterior, Năstase și-a propus să joace o partidă de tenis cu președintele Statelor Unite. Se pare că Joe Biden este un mare fan al lui Ilie Năstase. Ba chiar mai mult de atât, fostul tenismen speră ca acest meci să ducă la ridicarea vizelor de acces în SUA pentru români.

Sticla de vin primită de la francezi

Prin anii 1970, Ilie Năstase a primit din partea francezilor o sticlă de vin personalizată. Ei bine, el nu a desfăcut nici în zilele noastre cadoul francezilor, iar sticla o are și acum păstrată în domiciliul său.

De ce s-a certat Ilie Năstase cu Ciprian Marica

Nu cu foarte mult timp în urmă, între Ilie Năstase și Ciprian Marica au apărut niște diferențe. Chiar Năstase spunea că nu mai vrea să aibă de a face cu nașul său de cununie. Potrivit playtech.ro, Ioana Simion este de părere că nu este exclus ca fostul tenismen să fi semnat niște documente pe care nu le-a citit cu atenție.

”Nu are nicio explicație pentru ceea ce s-a întâmplat, dar a înțeles că Marica i-a luat afacerea de sub nas. E șocul vieții sale. El spune că i-a mai semnat lui Marica, în perioada din urmă, ceva acte prin care îl îndrituia să facă ceva plăți în numele său, dar atât și nimic mai mult!

Ilie mi-a spus că Marica a umblat și la Consiliul de Administrație, acolo unde i-ar fi pus pe tatăl și unchiul său, fără să fi scos un cuvânt pe tema asta. A fi om în ziua de azi e lucru mare …”, spunea Ioana Năstase pentru playsport.ro, în urmă cu ceva timp.