Home » Știri » Ce studii are Viorica Dăncilă. Ce ar putea să facă, după ce a fost înlocuită la organizația femeilor din PSD

Ce studii are Viorica Dăncilă. Ce ar putea să facă, după ce a fost înlocuită la organizația femeilor din PSD

Radulescu Valentin / 07.10.2020, 14:04
Ce studii are Viorica Dăncilă. Ce ar putea să facă, după ce a fost înlocuită la organizația femeilor din PSD

Născută pe data de 16.12.1963, Viorica Dăncilă a reușit să petreacă nu mai puțin de 22 de ani în partidul social democraților. De-a lungul timpului, aceasta a ocupat funcții importante în parlament, dar a strâns și multă nemulțumire din partea oamenilor. Potrivit CV-ului ei, am aflat ce studii are de fapt Viorica Dăncilă, dar și ce ar putea să facă după ce a fost înlocuită la șefia organizației femeilor din PSD.

Studiile Vioricăi Dăncilă

Potrivit informațiilor de pe gov.ro, fostul premier al României și-a început studiile la Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982), acolo unde a obținut și diploma de Bacalaureat. Mai târziu, aceasta a studiat la Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi Ploiești (1983-1988), de unde a ieșit cu Diploma de Licență. În anul 2004, Viorica Dăncilă s-a mutat la București, acolo unde a studiat la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Administrație Publică București. Aici, Viorica Dăncilă a obținut Diploma de Master pentru Spațiul Public European.

Din anul 2015, Viorica a fost nominalizată pentru Europarlamentarul Anului 2017, la categoria Agricultură și Dezvoltare Rurală. În anul 2017, a fost nominalizată tot pentru Europarlamentarul anului, doar că la categoria Cercetare și Inovare și categoria Drepturile Femeii și Egalitate de Gen. Anul 2017 a fost unul cu succes pentru fostul premier, deoarece a reușit să obțină și Premiul de Excelență pentru Promovarea României în Uniunea Europeană.

De asemenea, aceasta făcut cursuri de pregătire în domeniul politic, organizate de Friedrich Ebert Stiftung. Totodată Viorica Dăncilă are și următoarele specializări: Programarea și managementul proiectelor, Bazele economiei petroliere și luarea deciziilor, Expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.

Ce studii are Viorica Dăncilă. Ce ar putea să facă, după ce a fost înlocuită la organizația femeilor din PSD
Ce studii are Viorica Dăncilă. Ce ar putea să facă, după ce a fost înlocuită la organizația femeilor din PSD

Când a intrat Viorica Dăncilă în politică?

În anul 1996, Viorica s-a alăturat social democrațiilor, acolo unde este și în prezent membru. Din anul 2000 până în 2003, a fost președintele Organizației de Femei PSD Videle. Mai târziu, aceasta a devenit Consilier Local PSD Oraș Videle( 2004-2008). Din martie 2010, până în 2011, a ocupat funcția de lider la Delegația PSD din Parlamentul European. Mai mult, aceasta a ocupat și funcția de președinte la Organizația PSD Videle în perioada 2003-2011.

Din anul 2005 până în prezent, Viorica Dăncilă este membru în Consiliul Național al PSD, iar în anul 2015, a devenit și membru al Biroului Permanent Național PSD. Totodată, din anul 2005 până în 2014, a fost și președintele Organizației de Femei a PSD Teleorman.

Ca și experiență profesională, Viorica Dăncilă a fost profesoară la Liceul Industrial Videle (1989-1997), dar a ocupat și postul de inginer la Petrom SA, Serviciul Monitorizare Producție Țiței și Gaze (1988-2009).

Viorica Dăncilă nu se mai află la șefia Organizației Femeilor PSD

Viorica Dăncilă a plecat recent de la conducerea Organizației Femeilor PSD. Aceasta a fost înlocuită pe data de 5 octombrie, în cadrul ședinței la Consiliului Politic Național PSD. Locul ei a fost luat de senatoarea Doina Federovici, care câștigat șefia la Cj Botoșani în urma alegerilor din data de 27 septembrie, scrie Digi 24.

Totodată, fostul premier speră că va prinde un loc pe lista PSD la alegerile parlamentare din decembrie. Aceasta ocupa funcția de președinte la OFSD după ce a demisionat de la șefia social democraților anul trecut. Așadar, Viorica Dăncilă a pierdut orice contract cu conducerea centrală PSD.