Home » Știri » Cele mai bizare superstiții din lume. Cine și de ce fumează creier de vultur

Cele mai bizare superstiții din lume. Cine și de ce fumează creier de vultur

Alexandru Cazacu / 08.02.2021, 13:58
Cele mai bizare superstiții din lume. Cine și de ce fumează creier de vultur

Probabil mulți dintre cei care joacă la diverse jocuri de noroc și nu numai, apelează la fel și fel de metode mai puțin obișnuite pentru a-și spori șansele de câștig. În continuare noi vă vom prezenta câteva superstiții ciudate din lume.

Cele mai bizare superstiții din lume

După cum spuneam, mulți oameni care joacă la loterie sau la diverse jocuri de noroc, sunt de obicei foarte superstițioși. Pentru a atrage norocul de partea lor, aceștia apelează la diferite metode neobișnuite.

De exemplu, în Africa de Sud, cei care joacă la loterie fumează creier de vultur. Se pare că această tradiție este foarte folosită în sudul continentului african. Așadar, cei care vor să își sporească șansele de câștig își confecționează țigări din creier de vultur, uscat și sfărâmat. Asta deoarece, ei cred că dacă faci acest lucru vei visa numerele câștigătoare. Potrivit Vice, pentru unii vraci locali, vulturii reprezintă norocul.

Creierul de vultur poate spori șansele de câștig

Potrivit acestei superstiții, creierul de vultur inhalat poate ajuta la ghicirea câștigătorilor la cursele de cai. Totodată, acest obicei poate duce la note bune la examene sau poate fi benefic în afaceri.

Un flacon de creier de vultur uscat este vândut cu aproape trei euro. Iar o pasăre întreagă poate ajunge la 112 euro. Oasele sau penele acestei păsări pot fi folosite la diferite leacuri tradiționale, potrivit incredibilia.ro.

Vulturii sunt pe cale de dispariție în Africa de Sud

Cu siguranță, consumul tot mai mare de creier de vultur este și motivul pentru care aceste păsări sunt pe cale de dispariție în Africa de Sud. Mai exact, șapte din cele nouă specii de vulturi din această țară sunt pe cale de dispariție.

Aceste păsări joacă un rol major în ecosistem, mai ales din cauza faptului că unele specii se hrănesc cu stârvuri și previn astfel răspândirea bolilor sau a paraziților. Potrivit expertului Steve McKean, braconajul și folosirea acestor vulturi în medicina tradițională specifice Africii de Sud ar putea duce la dispariția lor.

În ciuda faptului că aceste păsări sunt ocrotite de lege, până acum câțiva ani, această restricție s-a dovedit a fi ineficientă. Cercetătorii sunt de părere că este necesară o campanie mai intensă împotriva uciderii acestei specii de păsări.

Superstiții bizare din Spania

Nu mulți sunt cei care știu că, în Spania, oamenii mănâncă de revelion 12 boabe de struguri. Spaniolii fac acest lucru deoarece sunt de părere că asta le va aduce bunăstare și sănătate în anul viitor.

Superstiții din lume: România

Pe de altă parte, spre deosebire de spanioli, românii atârnă potcoave pe la uși sau dăruiesc mărțișoare cu potcoave.

Egipt

În Egipt există o superstiție potrivit căreia, dacă deschizi și închizi o foarfecă fără să faci ceva cu ea, vei avea parte de ghinion. De asemenea, egiptenii sunt de părere că, dacă lași o foarfecă deschisă după ce o utilizezi este de rău augur.

Superstiții bizare din lume
Superstiții bizare din lume

Superstiții din lume: China

Chinezii au și ei superstițiile lor. De exemplu, în China se spune că numărul ”4” este aducător de ghinion. Unii dintre cetățenii acestei țări cred că pronunțarea cuvântului ”patru” este echivalentă cu cea a cuvântului ”moarte”.