Home » Life & Style » Cele mai frumoase locuri din Finlanda. Top 16 destinații de neratat

Cele mai frumoase locuri din Finlanda. Top 16 destinații de neratat

Stan Nicu / 25.01.2021, 17:22

A fost întocmit un top cu cele mai frumoase locuri din Finlanda. Top 16 destinații de neratat din țara cu 1000 de lacuri. Care sunt acestea, citiți în articolul de mai jos.

Idei de vacanță de neuitat. Finlanda și destinațiile ei unice

S-a aflat care sunt cele mai frumoase locuri din Finlanda. Sunt 16 destinații din Finlanda care nu ar trebui ratate de nimeni.

Finlanda, cunoscută și sub denumirea  de ”ţara celor o mie de lacuri“, este situată în nordul Europei şi are ieşire la Marea Baltică prin intermediul Golfului Botnic la vest. La sus, Finlanda are ieșire la Golful Finic.

Finlanda, disputată de Suedia și Imperiul Rus. Prim destinație Suomelinna

Finlanda a fost disputată de-a lungul timpului de Suedia şi de Imperiul Rus, asta până la proclamarea independenţei de la 1917. Țara atrage numeroşi turişti datorită istoriei frământate, bogăţiei culturale, dar şi a peisajelor sale superbe. În plus, țara mai este cunoscută și ca locuința lu Moș Crăciun.

Suomenlinna este o fortificaţie construită de suedezi în mijlocul secolului al XVIII-lea pe şase insule amplasate la intrarea în portul din Helsinki, care este și capitala Finlandei. Fiind odată cea mai importantă fortăreaţă a mării Balticii, Suomenlinna, cunoscută și ca ”Gibraltarul Nordului“, constituie astăzi un punct de atracţie turistic.

Insula Seurasaari găzduiește muzeul în aer liber

Este ușor accesibilă cu feribotul prin intermediul curselor zilnice regulate operate de către compania de transport în comun din Helsinki. De asemenea, fortificaţia, una dintre cele mai solide din lume, figurează pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1991.

Insula Seurasaari este situată în Golful Finic, la câţiva kilometri de centrul Helsinki-ului. Accesul pe insula verde, care găzduieşte un muzeu în aer liber, se face pe un pod. Muzeul în aer liber se întinde pe o treime din suprafaţa insulei și reflectă modul tradiţional finlandez de viaţă. Are case tradiţionale din ultimele patru secole colectate din toate regiunile Finlandei. O plimbare pe Insula Seurasaari este o modalitate recunoscută de a respira aer proaspăt în mijlocul unui peisaj fabulos.

Centrul istoric Rauma

Vechea Rauma este numele centrului istoric al oraşului Rauma. Acesta este situat pe malul Golfului Botnic, în sud-vestul Finlandei. De asemenea, Rauma este unul dintre cele mai vechi oraşe-port din Finlanda, iar centrul său vechi acoperă o arie protejată de nu mai puțin de 29 de hectare înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În plus, aria protejată din Rauma, dezvoltată în jurul mănăstirii franciscane ”Sfânta Cruce“, include aproximativ 600 de case tradiţionale toate construite din lemn, marea majoritate diind foarte bine conservate. Casele tradiţionale din Vechea Rauma se numesc ”Kirsti“ şi sunt de fapt niște clădiri mai mici decorate în stil pescăresc. Rauma are o arhitectură unică ce merită vizitată.

Castelul Olaf

Castelul Sf. Olaf este situat pe o insulă pitorească din împrejurimile oraşului Savonlinna, unde se întâlnesc lacurile Haukivesi şi Pihlajavesi. Construcția datează din Evul Mediu şi este unul dintre principalele monumente istorice ale Finlandei.

De fapt, oraşul s-a dezvoltat în jurul frumoasei fortăreţe medievale, care a fost ridicată de sudezi pentru a proteja zona Savona şi graniţa de est de ruşi. Muzica bună este la ea acasă aici, în fiecare an având loc Savonlinna Opera Festival.

Finlanda este plină de parcuri naționale

Finlanda se bucură de numeroase parcuri naţionale şi rezervaţii, însă cel mai cunoscut dintre acestea este Parcul Naţional Koli. A fost Fondat în anul 1991 și are o suprafaţă de 30 de kilometri pătraţi şi este situat în estul Finlandei, în apropiere de graniţa cu Rusia.

Dealurile din Parcul Naţional Koli sunt rămăşiţe unor lanţuri muntoase formate în urmă cu două miliarde de ani. Cel mai înalt deal este Ukkokoli. Acesta are 347 de metri, iar turiştii pot admira de aici mulţimea de insule şi peninsule împădurite din apele Lacului Pielinen, cel mai mare din împrejurimi şi al 4-lea ca mărime din țară. În plus, Koli este considerat un loc sacru şi magic care fascinează orice turiști.