Home » Știri » Știri sociale » Cereri inedite ale copiilor în scrisorile adresate lui Moș Crăciun. Pandemia i-a motivat

Cereri inedite ale copiilor în scrisorile adresate lui Moș Crăciun. Pandemia i-a motivat

Ileana Mladinoiu / 07.12.2020, 17:49
Cereri inedite ale copiilor în scrisorile adresate lui Moș Crăciun. Pandemia i-a motivat

Pandemia Covid-19 se află pe buzele și în mintea tuturor. Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, mai ales copiii nu fac excepție, ajungând să vorbească despre criza sanitară și în scrisorile lor către Moș Crăciun. Mulți părinți îi ajută să compună tradiționala scrisoare adresată lui Moș Crăciun, dar ei înșiși sunt surprinși de ideile inedite ale “cadourilor” cerute de micuți. De îndată ce numele “Moș Crăciun” este menționat pe plic, poșta îl trimite către un centru de sortare.

Solicitări neobișnuite de la copii pentru Moș Crăciun, în contextul Covid-19

În acest context de criză a sănătății, Covid-19 și izolarea apar frecvent în cuvintele folosite pentru conținutul scrisorilor copiilor ce au o destinație precisă: Moș Crăciun! Un reportaj realizat de Europe 1 dezvăluie câteva dintre cererile speciale ale acestora, anunțând totodată că din 12 noiembrie secretariatul lui Moș Crăciun s-a deschis în Libourne, un oraș din Franța (regiunea Gironde Aquitaine).

“De câteva zile s-a deschis secretariatul lui Moș Crăciun. Citind scrisorile copiilor, spiridușii au avut câteva surprize legate de criza sanitară”, cum ar fi: “Moș Crăciun/Când cobori din cer/ Cu sutele de mii de jucării/Nu uita să vii mascat”.

Prin urmare, copiii îi pot trimite moșului cel bun scrisoarea cu lista cadourilor pe care doresc să le descopere sub brad. Apoi vor primi un răspuns de la elfii săi. Anul acesta, angajații de la poșta din Franța mărturisesc că au avut parte de solicitări neobișnuite în multe dintre scrisori.

Ca în fiecare an, secretariatul lui Moș Crăciun este responsabil pentru colectarea și răspunsurile date în numele lui Moș Crăciun copiilor care vor trimite scrisori celor mai renumiți bărbați îmbrăcați în roșu, rumeni în obraji și cu lungi bărbi albe.

Moș Crăciun
Moș Crăciun

Destinația lui Moș Crăciun, Strada Stelelor

În Libourne, Moș Crăciun, cu noul accesoriu, masca, a sosit deja la biroul său încă din 12 noiembrie. Spiridușii lui sunt împărțiți în mai multe grupe mici. “Este un an special, este adevărat că trăim o perioadă complicată […]. Chiar și în ceea ce privește scrisorile pe care le primim astăzi, există mesaje de la copii care se arată îngrijorați de problemă”, spune pentru aceeași sursă Michelle Millet, un spiriduș ce practică meseria de zece ani.

Cum spuneam, în ciuda crizei, copiii nu au uitat să trimită sute de mii de scrisori. Moș Crăciun a primit mesaje din toată lumea, adunate toate în Libourne. “A-i scrie lui Moș Crăciun este foarte simplu: punem Moș Crăciun pe plic, putând adăuga ceea ce dorim: ‘strada stelelor’, ‘bulevardul renilor’. Vor ajunge toate cu bine aici”, explică Antoine Thebault, șeful secretariatului care va rămâne deschis până pe 15 decembrie.

O mulțime dintre ei menționează situația sanitară, ceea ce nu este neapărat surprinzător, având în vedere că noul virus face acum parte din viața noastră de zi cu zi.

Ce îi cer copiii Moșului

“Într-una din trei scrisori, elfii citesc cuvintele copiilor despre epidemie și izolare. Cel mai mult aceștia cer sfârșitul izolării și un vaccin. Un micuț nu a pretins niciun cadou, ci sfârșitul Covid”, povestește un angajat al poștei.

Ceea ce surprinde cu adevărat este că alți copii își fac griji cu privire la familiile lor, solicitând sprijin pentru părinții care nu muncesc sau că doresc să își revadă bunicii. Nu puțini sunt și copiii care se gândesc și la siguranța lui Moș Crăciun: “Există mulți copii care își fac griji pentru Moș Crăciun, recomandându-i să poarte bine masca”.

Mesajul transmis de un micuț este unul care uimește complet: “Moș Crăciun, spală-te bine pe mâini înainte de a ajunge acasă”.

Anul acesta, copiii au alte așteptări de la Moș Crăciun, în contextul pandemiei
Anul acesta, copiii au alte așteptări de la Moș Crăciun, în contextul pandemiei

Cum să nu simți că, deși atât de mici, copiii de acolo sunt mai responsabili decât orice adult, indiferent de locul în care trăiește, care nu crede nici acum că există Covid 19 (n.red.).

Cât privește Poșta Română, așa cum aflăm de pe site, aceasta are grijă ca dorinţele micuţilor aşternute pe hârtie să ajungă în posesia lui Moş Crăciun, chiar la el acasă și recomandă cea mai simplă metodă: “vii cu scrisoarea în plic, la cel mai apropiat oficiu poştal, cumperi un timbru, completezi destinatarul Moş Crăciun (Santa Claus) şi adresa: Santa Claus Main Post Office, SANTA’S WORKSHOP VILLAGE, FI-96930 Artic Circle, Rovaniemi, Finlanda, iar angajaţii poştei care sorteaza scrisorile, le selectează cu grijă pe cele care iau drumul Finlandei şi se ocupă ca plicul tău să ajungă, în siguranţă, în mâinile Moşului”.

Nu mai sta pe gânduri! “Scrie-i şi tu lui Moş Crăciun! E nerăbdător să citească dorinţele copiilor din România!”, îndeamnă Poșta Română.