Home » Știri » Cele mai periculoase drumuri din România, nominalizate de Ministerul Transporturilor

Cele mai periculoase drumuri din România, nominalizate de Ministerul Transporturilor

George Stanciu / 07.12.2016, 15:47
Cele mai periculoase drumuri din România, nominalizate de Ministerul Transporturilor

Cele mai periculoase drumuri din România, pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7, în contextul în care România ocupă primul loc în UE la capitolul deceselor cauzate de accidentele rutiere, conform datelor transmise miercuri de către Ministerul Transporturilor, în cadrul unei conferinţe în care a fost prezentată Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016 – 2020, adoptată de Guvern acum aproximativ două luni.

În 2015, în România au decedat 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitori, numărul fiind aproape dublu decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, arată datele Eurostat.

Drumul pe care se petrec cele mai multe accidente, în România este DN1, lung de 643 de kilometri, care leagă Bucureştiul de Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul localizat între Comarnic şi Braşov este unul dintre cele mai aglomerate din ţară, relatează news.ro.

Unul altul dintre cele mai periculoase drumuri din România este DN7, cu o lungime de 525 de kilometri, ce leagă Capitala de vama Nădlac prin Valea Oltului. Tronsonul unde se petrec cele mai multe accidente este cel care traversează Valea Oltului, care ajunge să fie blocat de multe ori din cauza incidentelor de acest fel, dar și din alte cauze, cum ar fi căderile de pietre, alunecările de teren sau inundațiile.

Pe lista neagră a drumurilor din România se află şi DN2, lung de 450 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi Siret. Drumul este aglomerat de cele mai multe ori, în special pe tronsonul Bucureşti-Focşani, pentru că este cea mai importantă rută ce face legătura între Capitală şi Moldova.

Prin noua strategie naţională care vizează creşterea siguranţei rutiere în perioada 2016-2020, autorităţile mizează pe scăderea cu o treime a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, de la 1.818 în 2014 până la 1.188 în 2020.