Home » Știri » Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit 969 de ani. Relatări fabuloase

Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit 969 de ani. Relatări fabuloase

Alexandru Cazacu / 08.02.2021, 16:40
Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit 969 de ani. Relatări fabuloase

Poate părea incredibil, însă, potrivit Bibliei, au existat oameni care au trăit aproape 1.000 de ani. În capitolul 5 din cartea ”Facere” a Bibliei se menționează ”neamul lui Adam”, primul om creat de Dumnezeu. Cine a fost Matusalem, cel mai longeviv om?

Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit 969 de ani

Cum vă spuneam, se pare că, potrivit Bibliei, primii oamenii ar fi trăit mult mai mult timp decât cei din zilele noastre. De exemplu, Biblia menționează faptul că cel mai longeviv om din neamul primului om creat de Dumnezeu, Matusalem a cutreierat pământul vreme de 969 de ani.

Surprinzător este faptul că, potrivit datelor din Biblie, fiul lui Enoh, Matusalem a încetat din viață la impresionanta vârstă de 969 de ani.

”Matusalem a trăit o sută optzeci și șapte de ani și atunci i s-a născut Lameh. După nașterea lui Lameh, Matusalem a mai trăit șapte sute optzeci și doi de ani și i s-au născut fii și fiice. Iar de toate, zilele lui Matusalem, pe care le-a trăit, au fost nouă sute șaizeci și nouă de ani și apoi a murit”, se arată în cartea ”Facere” la 5, 25-27.

Cine este Matusalem

Pe parcursul veacurilor, vârstele menționate în Vechiul Testament au reprezentat subiectul multor teorii și subiecte de discuții. Mulți au vrut să afle dacă oamenii din vechime au trăit așa de mult și care a fost motivul pentru care au dus o viață așa de lungă. Potrivit unor specialiști, strămoșii oamenilor nu calculau anii la fel ca noi, acesta fiind și motivul pentru care au apărut aceste vârste.

De fapt, Matusalem ar fi trăit doar 80 de ani, însă potrivit aceeași teorie aplicată lui Enoh arată că acesta ar fi avut 5 ani când s-a născut fiul său Matusalem. Serafim Rose este unul dintre teologii care au explicat pe această temă. În volumul, ”Cartea facerii, crearea lumii noi și întâiul om”, acesta vorbește despre lumea de până la potopul lui Noe și de lumea de după eveniment. Potrivit acestuia, după potop oamenii trăiau cam la fel ca cei din zilele noastre.

Știm că, până în vremea lui Noe, s-a întâmplat ceva extraordinar cu neamul omenesc. Se spune că toți Patriarhii Vechiului Testament de până atunci au trăit un număr uimitor de ani: Adam a trăit 930 de ani, Mathusala a trăit 969 de ani, alții au trăit 900 sau 800 de ani. Oamenii de azi ar putea zice: «Asta e o exagerare, o greșeală, o prostie». Dar aproape fiecare Patriarh a trăit la fel de mult… Numai după Noe, durata vieții omului începe să scadă… De ce?

Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit aproape 1.000 de ani
Cine a fost Matusalem, bărbatul care ar fi trăit aproape 1.000 de ani

Lumea, chiar înainte de Noe, era un loc cu totul diferit; iar lumea de dinaintea căderii lui Adam, încă și mai mult. Înainte de Noe nu i se îngăduise omului să mănânce carne; omul trăia cu verdețuri, iar animalele de pe pământ erau blagoslovite să mănânce verdețuri până în vremea lui Noe. Astăzi, desigur, este de neînchipuit ca omul să trăiască 900 de ani, dar cine poate şti ce se putea întâmpla în acele condiții total diferite? Dumnezeu a creat lumea întru început cu totul nouă și proaspătă, potrivit unui fel de viaţă cu totul diferit de cel pe care-l cunoaștem acum”, scrie Adevărul.