Home » Știri » Cine este Ştefan Paraschiv, noul director Metrorex

Cine este Ştefan Paraschiv, noul director Metrorex

Alexandru Cazacu / 09.03.2021, 14:33
Cine este Ştefan Paraschiv, noul director Metrorex

Luni, Cătălin Drula a anunțat la Radio România Actualități cine va fi noul director general al Metrorex. Potrivit Ministrului Transporturilor, fostul președinte al Consiliului de Administrație Romaero Băneasa, Ștefan Paraschiv va conduce compania.

Cine este Ștefan Paraschiv, noul director Metrorex

Ștefan Paraschiv a absolvit ASE și are studii perfecționate în străinătate. Mai mult de atât, noul director al Metrorex are o experiență de 15 ani în strategii de afaceri, leadership și managementul vânzărilor pentru companii romanești dar și din afara țării. De asemenea, între anii 2017 și 2020 a fost președintele Consiliului de Administrație a Romaero Băneasa.

De asemenea, potrivit Linkedin, înainte să fie președinte al CA Romaero, Ștefan Paraschiv a fost Senior Business Advisor la Horvath & PArteners Management Consultants. După finalizarea liceului, noul director al Metrorex și-a luat licența în Administrarea Afacerilor la ASE și a făcut masteratul în Statele Unite ale Americii, la Tiffin University, între anii 2008 și 2010.

Ștefan Paraschiv va fi noul director general al Metrorex

Ministrul Transporturilor a anunțat că noul director general al Metrorex va fi Ștefan Paraschiv, iar numirea acestuia va fi făcută marți. De asemenea, Cătălin Drula a precizat că obiectivele principale ale noii conduceri sunt redresarea financiară a companiei și găsirea unui echilibru între cheltuieli și venituri.

”Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei și găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30 % din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spațiilor comerciale de la metrou (…).

Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăși nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia”, a declarat Cătălin Drulă, la Radio România Actualități.

Cine este noul director al Metrorex
Cine este Ştefan Paraschiv, noul director al Metrorex Sursă Foto: Ziarul Financiar

Sporuri abuzive la Metrorex

Luni, Ministerul de Transporturi a publicat sinteza raportului Corpului de control după verificările de la Metrorex. Potrivit informațiilor prezentate în document, în 2020, sporul de metrou s-a acordat tuturor angajaților companiei. Aceasta a fost o măsură abuzivă, deoarece acest sport trebuia să îl primească doar personalul care lucrează ”în condiții deosebite, grele sau periculoase”.

”Menționăm faptul că, în vederea evaluării condițiilor de microclimat, au fost efectuate evaluări periodice privind determinarea parametrilor necesari încadrării în aceste categorii. Cu toate acestea, nu au fost prezentate documente privind îndeplinirea condițiilor impuse pentru acordarea sporului de metrou pentru personalul din aparatul central al Metrorex.

Având în vedere aceste aspecte, apreciem că acordarea sporului de metrou tuturor salariaților societății a fost abuzivă întrucât nu au fost prevăzute cu claritate condițiile necesar a fi îndeplinite și nu s-a ținut cont de faptul că nu toți salariații lucrează în condiții deosebite, vătămătoare, grele sau periculoase”, se arată în Raportul de control.

Conform documentului publicat luni de Ministrul Transporturilor, sporul de metrou se acordă în cuantum de 20, 27, 34 sau 40% din salariul de bază, corespunzător timpului de lucru și categoriei de personal.