Home » Știri » Cine sunt, de fapt, cei mai bogați impresari ai maneliștilor. Cine are grijă de Florin Salam sau de Nicolae Guță

Cine sunt, de fapt, cei mai bogați impresari ai maneliștilor. Cine are grijă de Florin Salam sau de Nicolae Guță

Pană Emanuela / 29.08.2021, 19:51
Cine sunt, de fapt, cei mai bogați impresari ai maneliștilor. Cine are grijă de Florin Salam sau de Nicolae Guță

Răsplătiți „fără număr“ și de multe ori „scutiți“ de taxe, cântăreții de manele din țara noastră au ajuns să strângă averi impresionante. Au talent și întorc banii cu lopata. Succesul lor se măsoară în palatele în care locuiesc și bijuteriile pe patru roți pe care conduc. Te-ai întrebat, totuși, cine ocupă locul fruntaș în topul celor mai bogați maneliști de la noi? Dacă ești tentat să crezi că Florin Salam sau de Nicolae Guță, ei bine, te înșeli. Locul 1 este ocupat de un personaj care a luptat mult pentru imaginea lui, dar și pentru banii pe care a ajuns să-i dețină. Mai multe detalii, în continuare.

Cine sunt cei mai bogați impresari ai maneliștilor

„Greii“ din lumea manelelor au adunat averi la care unii români nici nu îndrăznesc să viseze. Întrucât nu apar în niciun clasament oficial, să contabilizezi câștigurile persoanelor de etnie rromă este o misiune pe care n-a reușit s-o îndeplinească nici măcar Fiscul. Cu toate acestea, în presă s-au strecurat informații cu privire la cât măsoară averea unor maneliști celebri.

Topul celor mai bogați cântăreți de manele relevă lucruri interesante, mai ales că prima poziție nu este ocupată de Florin Salam sau de Nicolae Guța, așa cum ar crede mulți. Pentru că nu sunt înregistrate sau declarate în cea mai mare parte, cifrele referitoare la averile maneliștilor sunt, bineînțeles, estimative, dar chiar și așa sunt de-a dreptul fantastice!

Compozitor, producător şi impresar de manelişti, Dan Bursuc se clasează pe primul loc în topul celor mai bogați maneliști. Da, ai citit bine! Averea artistului a depășit-o pe cea a lui Nicolae Guță, dar și pe cea a lui Florin Salam. Daniel Paraschiv, cunoscut sub pseudonimul Dan Bursuc, a adunat o avere ce depășește 1,5 milioane de euro. Are propria casă de discuri (Grand Production Bursuc), o orchestră de lăutari care îi poartă numele și bani cât pentru două vieți. Nu degeaba este numit uneori „Becali al manelelor“. Acesta a reușit să strângă în câțiva ani cât nu reușesc să strângă unii într-o viață întreagă.

Citește și: Câți bani câștigă cântăreața Theo Rose pentru un recital de 45 de minute. Tariful crește în funcție de durata spectacolului

Cine a avut grijă de Florin Salam sau de Nicolae Guță

Impresarul a lansat numeroase nume în lumea manelelor, fiind unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai genului din România. Celebrul impresar Dan Bursuc a avut un rol important în afirmare cântăreților Florin Salam, Sorin Copilul de Aur și Laura Vass.

Dan Bursuc, cel mai bogat impresar de maneliști
Dan Bursuc, cel mai bogat impresar de maneliști

De altfel, Copilul de Aur și Laura Vass au cântat împreună pentru o vreme, fiind cunoscuți ca Duetul de Aur. În duet sau solo, compozitorul a semnat numeroase piese interpretate de cei doi.

Pe locul doi în topul celor mai bogați maneliști de la noi se clasează nimeni altul decât Florin Salam, a cărui avere se ridică la 1,3 milioane de euro. Asupra cântărețului a început să „ploua cu bani“ de prin anul 2002, când a luat hotărârea de a merge din ce în ce mai des la evenimente.

Locul trei în clasament îi revine lui Nicolae Guță, cu o avere de 1,2 milioane de euro, bani pe care manelistul i-a investit în vile, bolizi și aur.

Un alt manelist care a întors banii cu lopata a fost Paul Iova sau Ion Petrişor, zis și „regele maneliștilor“. Din păcate însă, celebrul „tătic al manelelor“ a murit anul acesta, în urma infectării cu temutul virus. Ion Petrișor a fost cel mai cunoscut impresar din lumea manelelor.