Home » Știri » Cioloș: Primăriile au cerut mai puțini bani decât am avut alocați pentru reabilitări

Cioloș: Primăriile au cerut mai puțini bani decât am avut alocați pentru reabilitări

George Stanciu / 17.11.2016, 17:05
Cioloș: Primăriile au cerut mai puțini bani decât am avut alocați pentru reabilitări

Dacian Cioloș a afirmat că fondurile alocate de Executiv pentru reabilitarea şcolilor nu au fost utilizate în totalitate de către primăriile din ţară, prim-ministrul precizând totuși că Guvernul a reuşit să realizeze o evaluare corectă a nevoilor de investiţii în infrastructura din educaţie.

Premierul Cioloș spune că fondurile oferite pentru reabilitarea şcolilor nu au fost accesate în totalitate, deşi sunt şcoli care încă nu au autorizaţie PSI.

”Avem şcoli neautorizate pentru protecţia împotriva incendiilor şi avem primării care spun, în ciuda acestui fapt, că nu au nevoie de investiţii în aceste domenii. Nu s-au cerut atâţia bani câţi am avut noi alocaţi pentru reabilitarea şcolilor. Pot să fie şi motive obiective, unele primării au considerat că nu mai e cazul să reabiliteze atât timp cât au mai puţini elevi şi au preferat să insiste pe naveta acestor elevi sau să ceară microbuze pentru deplasarea elevilor în centre urbane mai mari”, a spus Dacian Cioloș, citat de news.ro.

În paralel, Cioloş a spus că viitoarele investiții făcute în școli vor fi făcute pe baze mai judicioase, existând o evaluare exactă la nivelul Guvernului în ce priveşte necesităţile. ”Avem acum pentru prima dată o evaluare a situaţiei infrastructurii din educaţie de câteva săptămâni şi, pe această bază, pentru investiţiile de anul viitor, vom şti şi la nivel central care este situaţia în teritoriu. Până acum ne-am luat doar după solicitările primarilor şi ale consiliilor judeţene care, în unele cazuri, erau obiective, în altele mai puţin.”