Home » Știri » Cioloș, solicitat să găsească soluții la problemele din Energie. Angajații CE Oltenia cer să nu fie concediați

Cioloș, solicitat să găsească soluții la problemele din Energie. Angajații CE Oltenia cer să nu fie concediați

Octavian Palade / 28.10.2016, 15:05
Cioloș, solicitat să găsească soluții la problemele din Energie. Angajații CE Oltenia cer să nu fie concediați

Dacian Cioloș a fost întâmpinat, la Târgu Jiu, de o delegație formată din angajați ai Complexului Energetic Oltenia. Ei au cerut ca Guvernul să ia măsuri pentru sistemul energetic.

Premierului Cioloș i s-a mai adus la cunoștință că aproape 2.000 de salariați ar urma să fie concediați, potrivit news.ro. Ca urmare, delegația angajaților Complexului Energetic Oltenia i-a cerut prim-ministrului să ofere protecţie socială salariaţilor.

Cei 15 angajaţi de la CE Oltenia au purtat tricouri cu mesajul ”CEO sursa vieţii în Oltenia”. Ei au susţinut că ”o concediere nouă în anul 2017 va pune pe butuci foarte multe subunităţi şi perimetre miniere”.

 

”Premierul Cioloș ne-a asigurat că în strategia energetică a României va fi prins mix-ul energetic ca entitate de sine stătătoare, ca persoană juridică, lucru pe care îl au toate ţările din Uniunea Europeană. Singura ţară care nu are mix energetic, deşi noi avem diferiţi producători de energie, este România şi nu înţelegem de ce întârzie acest lucru”, a spus liderul de sindicat al CEO, Nelu Roşca, la încheierea întâlnirii cu premierul.

În privința unei posibile concedieri a 2.000 de angajaţi ai Complexului, Nelu Roşca a declarat că a discutat cu prim-ministrul despre protecţia socială a salariaţilor CE Oltenia.

”CE Oltenia la acest moment duce o lipsă acută de personal, iar o concediere nouă în anul 2017 va pune pe butuci foarte multe subunităţi şi perimetre miniere, iar în acest moment nu există o oportunitate de a pune ceva în loc”, a mai spus Roşca, arătând, totodată, că trebuie să fie întocmit un program de restructurare pe o perioadă de cel puţin cinci ani.

Liderul de sindicat a ținut să precizeze că, dacă nu se vor lua măsuri, oamenii vor ieşi în stradă şi vor intra în greva foamei.

La întrebările jurnaliștilor despre cererile salariaților CEO, Dacian Cioloș a răspuns: ”Să vă spună ei ce am discutat”, fără a face alte precizări.