Home » Știri » Cluburi de echitație în București și în apropiere – ce ofertă are fiecare pentru cei care vor să învețe să călărească

Cluburi de echitație în București și în apropiere – ce ofertă are fiecare pentru cei care vor să învețe să călărească

Manolică Anca / 16.11.2020, 18:35
Cluburi de echitație în București și în apropiere – ce ofertă are fiecare pentru cei care vor să învețe să călărească

Dacă iubești caii și ești pasionat de echitație sau îți dorești să practice copilul tău acest sport, mai jos ai o listă cu cele mai frumoase cluburi de echitație aflate în București și în apropiere. Iată unde poți să mergi pentru a lua cursuri de echitație!

Cluburi de echitație din București

Plimbările cu calul pot fi o activitate de relaxare pentru adulți și copii. În București și în localitățile din apropiere sunt o mulțime de locații de acest fel, care pun la dispoziție, atât cursuri, cât și echitație de agrement.

Clubul de echitație Palomino oferă lecții de călărie și plimbări prin padure, împreună cu instructori specializați. Chiar dacă ești începător, aceștia vor avea grijă ca tu să se simți bine și în siguranță tot timpul. Exemplarele sunt foarte prietenoase și te vor ajuta în acest sens.

Centrul de echitație este situat în zona Pipera, lacul Saulei, la aproximativ 15 km de agitația din centrul orașului și promite prețuri foarte avantajoase, pentru toate buzunarele. Programul este de Luni până Duminică, între orele 10.00 – 22.00.

Club de echitație Cavalcada oferă cursuri de echitație cei începători, cât și pentru cei avansați. Odată ce vei avea controlul calului, vei putea face, daca dorești, plimbări în pădurea din spatele clubului. Îți vei putea învinge orice teamă legată de echitație, fiecare ședință fiind asistată de un instructor specializat. Centrul este situat aproape de zona Floreasca – Pipera, iar programul este de luni până duminică, între orele 09.00 – 19.00.

Cluburile de echitație oferă atât cursuri pentru începători, cât și pentru avansați
Cluburile de echitație oferă atât cursuri pentru începători, cât și pentru avansați

Clubul de echitație Riding Club este înconjurat de pădurea Băneasa unde vei putea descoperi plăcerea călăriei. Cei mai buni instructori își pun toate cunoștințele la dispoziție pentru ca tu să înveți să călărești pe numeroasele poteci care străbat pădurea. La club pot veni atât copiii, cât și adulți și pot folosi caii și în scop terapeutic. Programul club de echitație este de luni până duminică, între orele 10:00 – 20:00.

Cluburi de echitație în apropiere de București

Clubul de echitație Tărâmul Zmeilor oferă plimbări și excursii călare pentru o zi. Centrul este la doar 11 km de București, în Săftica, Dimiești. Este o zonă care îți pune la dispoziție plimbări călare, excursii călare pentru o zi în pădurea Brănești, dar și o mulțime de alte evenimente organizate special pentru grădinițe și școli.

O ședință echitație de 30 de minute costă 70 de lei, iar una de 45 de minute 100 de lei, însă există posibilitatea de a achiziționa abonamente de 4, 8 sau 12 sedințe, pornind de la 380 de lei. Program clubului este în funcție de programările făcute, de aceea este important să se sune în prealabil.

Club de echitație Equestria este situat la aproximativ 17 km de București, în localitatea Tâncăbești. Este o zonă special amenajată pentru a lua cursuri individuale cu instructor atât pentru începători, cât și avansați. Vei învăța cum să îți menții echilibrul, cum să mergi liber la pas, trap sau galop la coardă. Mai mult, avansații vor putea face excerciții la cavalete, exerciții libere la trap sau galop, dar și inițiere în sărituri în X sau bară până la 50 de metri înălțime.

O lecție de echitație de 30 de minute pentru începători costă aproximativ 70 de lei, iar 45 de minute costă 100 de lei, în timp ce avansații vor plăti 75 lei  pentru 30 minute, 115 lei pentru 45 minute sau 135 lei petru 60 minute. De asemenea, există pachete lunare care încep de la 650 de lei (30 de minute) și pot ajunge până la 900 de lei (45 de minute pentru începători. Pentru avansați, prețurile încep de la 700 lei (30 de minute) până la 1250 lei (60 minute). În weekend, prețurile vor fi puțin mai crescute.

Program club de echitație Equestria este de Luni până duminică, între orele 10.00 – 18:30.

Cluburi de echitație – Pony Express, școală de echitație din comuna Snagov. Are cursuri atât pentru începători, cât și pentru avansați. Școala de echitație este deschisă pe toată perioada verii, în manejul amenajat în aer liber, iar în timpul iernii, în manejul acoperit. Plimbările se pot face călare în pădurea Snagov împreună cu antrenori de echitație atestați internațional și specializați pe diferite tipuri de dresaje. Programul clubului de echitație Pony Express este de luni până dumincă, între orele 9:00 – 20:00.

Academia Ecvestră Mogoșoaia – locul unde poți învăța tot ce ține de sportul călare, dar și despre cai. Academia Evcevstră Mogoșoaia oferă servicii de creștere, întreținere, cazare, dresare cai de rasă, practicarea sporturilor ecvestre precum: dresaj, sărituri peste obstacole, atelaje, etc. Programul Academiei Ecvestre Mogoșoaia este între orele 9:00 – 20:30.

Cluburile de echitație oferă atât cursuri pentru începători, cât și pentru avansați
Cluburile de echitație oferă atât cursuri pentru începători, cât și pentru avansați

Clubul de echitație Arkadia Horse Club este situat la marginea pădurii Snagov, la aproximativ 30 de km de București, în localitatea Ciofliceni. Centrul este ideal pentru plimbări călare prin pădure ori exerciții de călărie într-un câmp deschis. Pentru pasionații sportului ecvestru, clubul Arkadia oferă și sesiuni de agrement ori școală.

Prețul unei jumătăți de oră de plimbare pe cal în compania intructorului pleacă de la 50 de lei, în timp ce o sedință de 30 de minute costă 70 de lei, una de 45 de minute 100 de lei și una de o oră, 140 de lei. Programul clubului Arkadia Horse Club este de marți până duminică, de la 09:00 la 19:00.

Club de echitație Robin Hood este situat pe DN1 în direcția București – Ploiești, în Potigrafu. Numără peste  1.400 ha de pădure în care se organizează cursuri de echitație pentru toate vârstele. Aici copiii se pot bucura de ședințe de echitație cu ponei sau cai, iar adulții vor avea ședințe de echitație pe trasee prestabilite din pădurea Gorgota – Potigrafu. Programul clubului este zilnic de la 10:00 la 20.30.

Cluburi de echitație – Lucky Horse este un loc perfect pentru o escapadă cu familia, aproape de București, în vecinătatea sediului Omnilogic din Otopeni. Clubul de echitație deține instructori pregătiți pentru inițierea, atât a copiilor, cât și a adulților în arta călăriei. Oferă cursuri de inițiere complexe și vei deveni expert în călărie într-un timp extrem de scurt. Programul clubului de echitație Lucky Horse este de marți până sâmbătă, de la 10.00 la 21:00.