Home » Știri » Comasare DNA – DIICOT: ce spune Tăriceanu despre această informație

Comasare DNA – DIICOT: ce spune Tăriceanu despre această informație

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 15:06
Comasare DNA – DIICOT: ce spune Tăriceanu despre această informație

Președintele Senatului și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că informațiile potrivit cărora DNA și DIICOT ar urma să fie comasate au apărut anul trecut, iar acestea au fost lansate de către fostul ministru al Justiției, Raluca Prună.

Tăriceanu mai afirmă că președintele Klaus Iohannis a devenit „partizan”, deoarece acesta critică MAI şi Guvernul, informează News.ro.

„Cu regret constat că preşedintele Iohannis a renunţat în integralitate la rolul său constituţional de mediator şi incită la proteste lansând tot felul de speculaţii de la tribuna Palatului Cotroceni. Ca şef al statului, ca garant al Constituţiei, preşedintele trebuia să medieze starea de tensiune din societate. În schimb, preşedintele Iohannis a devenit partizan şi s-a angrenat într-o luptă politică cu actuala majoritate parlamentară. Mi-e greu să înţeleg cum preşedintele statului român poate dezinforma cu atât de multă nonşalanţă cu privire la protestele din ţară”, scrie Tăriceanu.

Tot Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat indignat de mesajul președintelui princ are a cerut ca guvernanților să nu comaseze DNA și DIICOT, precizând că exact aceleași declarații au fost făcute, anul trecut, de către fostul ministru al Justiției, Raluca Prună.

”Am făcut din DIICOT, instituţional vorbind, exact ceea ce este şi DNA-ul. Şi am făcut asta în considerarea unei viziuni mai largi, întrucât, nu ştiu, este de presupus că în 10 ani, nu ştiu, într-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil că vor fi reunite într-una singură”, spunea Prună în noiembrie 2016, citată de Tăriceanu.

La acea vreme, preşedintele a ignorat complet această decizie de reorganizare a ministrului Prună. Să înţelegem că «jos mâinile de pe DNA» este o referire la doamna Prună? Vine cam târziu, după mai bine de 2 luni”, spune liderul ALDE.

Tăriceanu se arată nemulțumit și de acuzațiile aduse de Iohannis la adresa MAI și Jandarmeriei.

„Încă de aseară am urmărit reacţiile care au apărut în spaţiul public cu privire la modul în care Jandarmeria a acţionat. Nu a existat niciun reproş la adresa acestora. Mai mult, câţiva tineri le-au oferit joi lalele jandarmilor care asigură perimetrul din faţa Palatului Victoriei, în semn de mulţumire pentru faptul că miercuri noaptea i-au apărat pe protestatari de cei care au aruncat cu pietre, petarde, torţe şi alte obiecte contondente către jandami. Rolul jandarmeriei este acela de a restabili ordinea publică. Preşedintele nu face altceva decât să incite pe mai departe”, mai spune Tăriceanu.

Potrivit copreședintelui ALDE, Guvernul are dreptul de a emite OUG. „Este păcat faptul că preşedintele nu cunoaşte că Guvernul are dreptul să legifereze prin ordonanţe pe anumite domenii sau materii. Fac un apel la preşedintele Iohannis să reintre în cadrul constituţional al atribuţiilor pe care funcţia le impune”, maia firmă șeful Senatului.