Home » Știri » Comentariu rasist la adresa lui Michelle Obama. Ce a spus un primar din SUA despre prima doamnă

Comentariu rasist la adresa lui Michelle Obama. Ce a spus un primar din SUA despre prima doamnă

Octavian Palade / 16.11.2016, 09:32
Comentariu rasist la adresa lui Michelle Obama. Ce a spus un primar din SUA despre prima doamnă

Un primar din SUA a demisionat după o controversă declanşată de un comentariu rasist pe Facebook care se referea la Michelle Obama.

Un primar din West Virginia și-a dat demisia marţi, în urma unor reacţii violente, după ce a postat un răspuns la un comentariu rasist despre Michelle Obama pe Facebook, scrie The Associated Press, potrivit news.ro.

Consiliul Local din Clay a acceptat demisia primarului Beverly Whaling în cadrul unei şedinţe care s-a desfășurat marţi seară şi a anunţat că va numi rapid un înlocuitor pentru restul de trei ani din mandat.

Edilul a demisionat după ce altă femeie, la a cărei postare a răspuns Whaling, a fost suspendată administrativ din postul de directoare a Corporaţiei pentru Dezvoltare din comitatul Clay.

Un membru al Consiliului, Jason Hubbard, a transmis  un scurt comunicat în care condamnă postarea „oribilă şi indecentă” şi în care subliniază că rasismul şi intoleranţa „nu sunt ceea ce este această comunitate”.

Hubbard cere scuze din partea localităţii Primei Doamne Michelle Obama şi oricui care s-a simţit ofensat.

„Această comunitate este o comunitate săritoare, plină de speranţă, empatică şi iubitoare de Dumnezeu”, a declarat acesta.

„Vă rugăm să nu judecaţi întreaga comunitate din cauza a una sau două fapte individuale”, a adăugat consilierul.

Directoarea pentru Dezvoltarea comitatului Clay, Pamela Ramsey Taylor, a postat pe Facebook un comentariu, în urma alegerii republicanului Donald Trump ca preşedinte, în care scria că „va fi răcoritor să avem o Primă Doamnă elegantă, frumoasă şi demnă la Casa Albă. Eu m-am săturat să văd o maimuţă pe tocuri”.

Primarul i-a răspuns „tocmai mi-ai înseninat ziua, Pam”.

O membră a Consiliului Local, Joyce Gibson, a spus că, după ce vestea postării a făcut înconjurul lumii, sistemul de mesagerie vocală al micului birou s-a umplut rapid cu mesaje de la apelanţi furioşi.

O campanie online care le îndemna pe Taylor şi Whaling să demisioneze a obţinut zeci de mii de semnături.

Gibson doreşte ca oricine judecă localitatea „să vină să ne vadă. Petreceţi o zi cu noi”.

Consiliul Local, monopartizan, are cinci membri, registratorul şi primarul.

Locul primarului Whaling a rămas gol în timpul reuniunii, într-un mic birou, la care au asistat locuitori alături de mai mulţi jurnalişti şi oameni din afara regiunii, care au vrut să vadă cum se face dreptate.