Home » Știri » Consul al României în Republica Moldova, accidentat grav pe o trecere de pietoni

Consul al României în Republica Moldova, accidentat grav pe o trecere de pietoni

Octavian Palade / 04.11.2016, 12:13
Consul al României în Republica Moldova, accidentat grav pe o trecere de pietoni

Un consul al României din orașul Bălți a fost accidentat grav în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni.

Un consul al României din localitatea Bălți a fost accidentat grav în timp ce traversa strada pe o trecere de pietoni, de către un ofiţer de investigaţie de la Inspectoratul de Poliţie Făleşti, care a fugit de la locul accidentului, acesta fiind prins ulterior şi reţinut, transmite deschide.md, potrivit news.ro.

Accidentul s-a produs pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Bălţi, miercuri seară. Lucrătorul de poliție, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini Volkswagen Passat, a lovit  un bărbat care traversa pe trecerea de pietoni.

Bărbatul accidentat – consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi – a fost suferit traumatisme grave şi a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi. În prezent, starea de sănătate a victimei este gravă, dar stabilă.

După comiterea accidentului, ofițerul de poliție a părăsit locul faptei şi, mai mult, şi-a convins un amic să-şi asume răspunderea pentru acest accident, mai relatează deschide.md.

Pentru a asigura obiectivitatea anchetei penale, dosarul privind accidentul a fost retras de către procurori din gestiunea poliţiei, investigaţiile demonstrînd că în momentul impactului autoturismul era condus de către ofiţer.

Lucrătorul de poliție a fost arestat preventiv pentru 72 de ore, anchetatorii aducându-i la cunoştinţă, vineri, învinuirea de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii (art.264 alin.(3) lit.a) Cod Penal) şi părăsirea locului accidentuli rutier (art.266 Cod penal)”.

Procurorii vor cere de asemene judecătorului de instrucţie arestarea acestuia pentru 30 de zile. Pentru aceste infracţiuni, Codul penal din Republica Moldova prevede închisoare de la 3 la 7 ani, cu interdicția dreptului de a conduce autoturisme pentru o perioadă de până la 4 ani.