Home » Știri » Craiova: o fetiță a murit din cauza complicațiilor provocate de rujeolă

Craiova: o fetiță a murit din cauza complicațiilor provocate de rujeolă

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 13:22
Craiova: o fetiță a murit din cauza complicațiilor provocate de rujeolă

O fetiță în vârstă de un an din Craiova a murit, după ce au apărut unele complicații provocate de rujeolă. Protecția Copilului Dolj a început o anchetă.

Fetița a murit în timp ce era transportată cu ambulanţa de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar cauza morții este o complicație apărută din cauza rujeolei. Medicii au încercat să o resusciteze, dar fără succes, anunță news.ro.

Fetiţa, diagnosticată cu rujeolă, a fost adusă, luni noapte, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, iar marţi au apărut complicaţii. Protecția Copilului Dolj a început o anchetă pentru a stabili dacă fetiţa era înscrisă la un medic de familie.

„A fost confirmată rujeola iar marţi au apărut complicaţii. A făcut pneumonie, starea fiind una gravă. S-a decis transportul de Spitalul Judeţean de Urgenţă, din cauză că noi nu avem secţie de terapie intensivă”, a precizat Constantin Ecobici, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj au început o anchetă, în condiţiile în care fetiţa mai avea cinci fraţi, cu vârste cuprinse între cinci şi nouă ani.

”Am demarat verificări în ceea ce înseamnă respectarea drepturilor copilului în familia respectivă, în principal dreptul la sănătate. Vrem să vedem dacă a fost înscris la medicul de familie, dacă a fost dus la medicul de familie”, a declarat Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Fetița și cei cinci frați pe care îi mai avea acasa, locuia cu bunica, părinții fiind plecați la muncă în Italia.