Home » Știri » Crimă oribilă la Galați: Un bărbat şi-a decapitat mama pentru că, spune el, devenise ”demon”

Crimă oribilă la Galați: Un bărbat şi-a decapitat mama pentru că, spune el, devenise ”demon”

Octavian Palade / 09.11.2016, 15:17
Crimă oribilă la Galați: Un bărbat şi-a decapitat mama pentru că, spune el, devenise ”demon”

O crimă oribilă s-a petrecut într-o comună gălăţeană. Un bărbat în vârstă de 37 de ani şi-a decapitat mama cu un cuţit și i-a înfipt capul în gardul casei.

Crimă oribilă în comuna gălăţeană Movileni. Un bărbat  şi-a decapitat mama cu un cuţit şi i-a înfipt capul în gardul casei, motivând că acesta devenise ”demon”, relatează news.ro.

Bărbatul locuia împreună cu mama sa, o femeie de 71 de ani, iar, potrivit anchetatorilor, luni seară, pe fondul unor ”motivaţii de ordin mistico-religios”, şi-a decapitat mama cu un cuţit.

”Inculpatul Mihăilă Ionel, de 37 de ani, este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi (…). În seara zilei de 7 noiembrie 2016, pe fondul unor motivaţii de ordin mistico-religios şi a unui mod de manifestare de o extremă violenţă, inculpatul a decapitat-o pur şi simplu pe mama sa prin folosirea unui cuţit, după care a luat capul acesteia şi l-a înfipt pur şi simplu într-unul din parii gardului care le mărginea locuinţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.

Crima a fost sesizată marţi dimineaţă la Poliţie, de preotul din localitate, căruia bărbatul i-a spus ce a făcut.

”Nu există un mobil, este foarte convins că ceea ce a făcut e un act de dreptate. De altfel, el s-a dus la preot după ce a comis această faptă, să îi spună că a restabilit ordinea. Preotul a fost cel care a anunţat la 112, era în dimineaţa zilei de 8 noiembrie. Fiind sărbătoare, lumea a început să meargă la biserică, iar domiciliul lor este vizavi de biserică. Inculpatul a pus capul propriei mame cu spatele spre biserică, pe motiv ca nu are dreptul să privească spre biserică”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Crimă oribilă din motive religioase

Bărbatul le-a mai spus anchetatorilor ca mama lui devenise ”demon” şi că prin uciderea ei a făcut ”un act dreptate”.

”Inculpatul a fost plecat o perioadă din ţară, nu a avut niciun fel de manifestare violentă. Între dumnealui şi mama dumnealui în vârstă de 71 de ani nu au existat conflicte, erau efectiv îndemnuri ale mamei de o a ajuta la treburile din gospodărie, motiv pentru care inculpatul a început să o privească ca pe un duşman, ca pe un demon, aşa a şi spus, asta devenise mama lui. Este un om liniştit, a fost liniştit pe durata audierilor, a spus că ceea ce a făcut este un act de dreptate. A devenit violent acum, în momentul în care a fost scos din arest şi dus la instanţa pentru a se discuta propunerea de arestare”, a mai precizat Liliana Istrate.

Procurorii s-au declarat șocați și au afirmat că nu s-au mai confruntat până acum cu un caz atât de violent.

”Avem foarte multe infracţiuni de omor şi tentativă la omor, lovituri cauzatoare de moarte, dar în această modalitate nu s-a înregistrat până acum o speţă similară”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Anchetatorii vor continua cercetările pentru a stabili dacă bărbatul a mai avut până acum un comportament violent, inclusiv faţă de alte persoane.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru omor calificat asupra unui membru de familie, infracţiune reţinută a fi săvârşită prin cruzimi.

Luând în considereare natura acestei infracţiuni, se va dispune şi efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ.

Pentru fapta sa, potrivit Codului Penal, bărbatul riscă detenţie pe viaţă sau între 15 şi 25 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.