Home » Știri » Știri sociale » Cum scapi de mahmureală după o noapte de petrecere – 7 trucuri care dau roade

Cum scapi de mahmureală după o noapte de petrecere – 7 trucuri care dau roade

Pană Emanuela / 18.10.2020, 08:24

Multe dimineți încep cu „Nu o să mai beau niciodată“, după ce cu o seară în urmă zburau capacele de la sticlele de băutură. Foarte multe persoane se trezesc cu o durere grozavă de cap și cu stomacul învârtindu-se ca o cuvă de mașină de spălat, după o băută pe cinste. Ce este mahmureala și cum se tratează ea aflați în rândurile de mai jos.

Cum să scapi de mahmureală

Începem prin a spune că mahmureala reprezintă un cumul de stări și simptome neplăcute, cauzate de paharele băute în plus cu o seară în urmă. Aproape oricine s-a confruntat măcar odată cu mahmureala, iar ca regulă generală, cu cât consumi mai mult alcool, cu atât șansele de a o căpăta a doua zi cresc.

Nu există o formulă sigură care să îți spună cât de mult poți să bei și să fii în siguranță, însă există numeroase leacuri despre care se spune că te pot scăpa de mahmureala. Evident că nu toate dau roade, iar formula „cui pe cui se scoate“, potrivit căreia un pahar dat pe gât a doua zi dimineață îți va vindeca simptomele, este pe cât se poate de eronată. Un alt remediu celebru pentru mahmureală este zeama de varză, care în realitate duce la deshidratare, chiar dacă pare răcoritoare. La fel și cafeaua.

Un prim sfat ar fi ca dacă îți vine să vomiți, nu ezita să o faci, căci aceasta este o modalitate prin care organismul elimină toxinele. Dacă leacurile băbești nu-ți surâd și nu mai poți rezista fără un calmant, atunci alege aspiorina sau ibuprofenul. Paracetamolul nu este o opțiune, pentru că poate afecta ficatul în combinație cu alcoolul.

Oricât de neplăcut ar fi, majoritatea mahmurelilor trec de la sine, chiar dacă pot dura până și 24 de ore. În schimb, progresia și severitatea simptomelor în timp pot varia de la o persoană la alta.

Citește și: De ce te înroșești la față după ce consumi alcool și ce riscuri există

7 trucuri cu adevărat eficiente

După cum spuneam, tipul este cel mai bun remediu pentru mahmureală, dar dacă vrei să îi vii în ajutor, atunci poți încerca dintre trucurile de mai jos, care chiar și-au dovedit eficiența.

Trucuri pentru a scăpa de mahmureală
Trucuri pentru a scăpa de mahmureală

1. Bea apă. Imediat după ce te-ai trezit bea două pahare cu apă, elementul de care corpul tău are cea mai mare nevoie după o noapte de petrecere, deoarece contracarează deshidratarea. Este indicat să bei apă într-un ritm constant pe parcursul întregii zile, dar și în ziua următoare.

2. Fă-ți un ceai verde. Această băutură este energizantă, hidratantă și are un gust răcoritor, fiind un înlocuitor excelent al cafelei în tratarea mahmurelii.

3. Bea un pahar cu suc de portocale sau grepfrut. Sucul de fructe are în compoziția sa fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului.

4. Consumă apă de cocos. Plină de vitamine anitoxidanți și electroliți, apa de cocos este excelentă pentru hidratare și te va ajuta să scapi mai repede de efectele unei nopți stropite cu băutură.

5. Mănâncă banane. Aceste fructe conțin potasiu, care este de mare ajutor pentru organism după prea multe pahare.

6. Servește un castron de supă de pui. Dacă ai reușit să treci peste senzația de greață, atunci mănâncă un bol de supă de pui. Astfel vei înlocui cantităţile de sare şi potasiu pe care organismul le-a pierdut odată cu consumul de alcool.

7. Pune-te în mișcare. Chiar dacă instinctul îți spune să stai în pat, o să vezi că te vei simți mult mai bine dacă vei ieși la o plimbare scurtă sau dacă alergi puțin. Așa vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului.