Home » Știri » Cum se folosește Vladimir Putin de Biblie pentru a cuceri Ucraina: ”Aceasta este o valoare universală!”

Cum se folosește Vladimir Putin de Biblie pentru a cuceri Ucraina: ”Aceasta este o valoare universală!”

Alexandru Cazacu / 23.03.2022, 09:54
Cum se folosește Vladimir Putin de Biblie pentru a cuceri Ucraina: ”Aceasta este o valoare universală!”

Se pare că liderul de la Kremlin folosește citate din Biblie ca să justifice invazia Rusiei în Ucraina. Află în continuarea acestui articol, cum se folosește Vladimir Putin de Biblie pentru a cuceri Ucraina. Ce spune președintele rus despre principalul obiectiv al invaziei pe care a declanșat-o în Ucraina, puteți afla în rândurile de mai jos.

Cum se folosește Vladimir Putin de Biblie pentru a cuceri Ucraina

După cum probabil ați aflat, președintele Rusiei a ținut un discurs la concertul de vineri organizat pe stadionul Lujniki din Moscova. Evenimentul a avut loc cu ocazia sărbătoririi „Zilei reunificării Crimeei cu Rusia”. În cadrul discursului respectiv, Vladimir Putin a precizat că, oprirea „genocidului” asupra cetățenilor din Donbas este principalul obiectiv al „operațiunilor militare speciale” ale Rusiei în Ucraina.

„Tocmai pentru a salva oamenii de această suferință, de acest genocid, este principalul motiv, principalul motiv și scopul operațiunii militare pe care am lansat-o în Donbas și Ucraina. Acesta este scopul”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Interfax.

El susține că, în Donbas ar fi fost organizate operațiuni militare punitive asupra cetățenilor, care „nu au fost de acord cu lovitura de stat (n.r. – în Ucraina în 2014)”. Conform lui Putin, la acea vreme, locuitorii din Donbas au fost blocați imediat și „supuși bombardării sistematice”, în timpul unor atacuri aeriene.

Cum se folosește Putin de Biblie pentru a cuceri Ucraina
Cum se folosește Putin de Biblie pentru a cuceri Ucraina

Vladimir Putin: „Nu mai există iubire”

De asemenea, liderul de la Moscova a vorbit despre conflictul militar pe care la declanșat în Ucraina, folosind citate din Biblie. Mai exact, în timp ce vorbea despre devotamentul militarilor ruși care participă la „operațiunea specială din Ucraina”, Vladimir Putin a spus:

„Îmi vin în minte cuvintele din Sfânta Scriptură: nu mai există iubire, de parcă cineva și-a dat sufletul pentru prietenii lor”.

„Aceste cuvinte sunt din Sfânta Scriptură, din creștinism, din ceea ce este drag celor care practică această religie. Totul constă în faptul că aceasta este o valoare universală pentru toate popoarele și pentru reprezentanții tuturor credințelor din Rusia și este pentru poporul nostru, în primul rând”, a spus Putin.

Totodată, el a adăugat că, modul în care luptă și cum se comportă soldații ruși în timpul acestei operațiuni este o confirmare a celor menționate. „Nu am mai avut demult această unitate”, a adăugat președintele Rusiei.

Vladimir Putin a fost prezent la concertul de pe stadionul Lujniki

Reamintim că, pe 18 martie, Vladimir Putin venit la concertul organizat pe stadionul Lujniki din Moscova. Evenimentul a fost programat să coincidă cu sărbătorirea „Zilei reunificării Crimeei cu Rusia”. Conform sursei citate, peste 200.000 de persoane au fost prezente la eveniment.

Conform jurnaliștilor de la BBC, Putin și-a făcut apariția la concert pentru a-și justifica, în uralele mulțimii, invazia pe care a declanșat-o în Ucraina. Conform presei internaționale, o parte dintre participanți au fost aduși cu autocare direct de la locul de muncă, fără ca aceștia să își fi dorit să asiste la eveniment. Însă, cu siguranță, au fost prezenți și susținători ai liderului de la Kremlin.