Home » Știri » Cursa MH370: un nou raport prezintă detalii despre dispariția avionului

Cursa MH370: un nou raport prezintă detalii despre dispariția avionului

George Stanciu / 02.11.2016, 15:27
Cursa MH370: un nou raport prezintă detalii despre dispariția avionului

Un raport cu privire la cursa dispărută Malaysia Airlines MH370, publicat de Biroul Australian pentru Siguranţa Transporturilor (ATSB), afirmă că avionul a pierdut rapid altitudine, după ce a pierdut combustibil, fără ca piloții să fi intervenit în vreun fel. 

ATSB susține că analiza unui flaps de la un rest de aripă arată că avionul nu era pregătit pentru coborâre.

„Probabil că era în poziţie neutră, ceea ce înseamnă că aeronava nu era pregătită pentru o coborâre”, a spus Peter Foley, un director din cadrul ATSB, discutând despre procedura standard de coborâre care permite unui avion să zboare în siguranță la viteze mai mici, atunci când se pregătește aterizarea.

„Puteţi trage propriile concluzii dacă acest lucru înseamnă că cineva controla sau nu aeronava”, a mai adăugat acesta.

În plus, comunicațiile prin satelit arată că avionul înregistra o „rată de coborâre rapidă şi încă în creştere” atunci când a dispărut de pe radarele turnurilor de control.

Noul raport, de 28 de pagini, se folosește de simulări noi care sugerează că zona în care experții caută la momentul actual epava este cel mai probabil loc al prăbușirii. Documentul a fost dat publicității în deschiderea unei reuniuni de trei zile a experților ce iau parte la investigație, pentru a dezvolta noi planuri de căutare a avionului.

Întrebarea cu privire la posibila existență umană în timpul coborârii este importantă pentru că, dacă aeronava a planat, epava ar putea să se afle în afara zonei stabilite de 120.000 de kilometri pătrați, ce a fost verificată aproape complet, arată news.ro.

Autoritățile sunt de părere că avionul nu a fost controlat în timp ce s-a prăbușit, ceea ce arată fie că nu era niciun membru al echipajului nu controla manșa, fie că aceștia nu erau conștienți. Anchetatorii consideră că pilotul automat avea controlul avionului şi că acesta s-a prăbușit după ce a rămas fără combustibil.

Cursa MH370 a dispărut în luna martie 2014, în timp efectua o cursă între Beijing și Kuala Lumpur, având la bord 239 de pasageri şi membri ai echipajului. Incidentul este unul dintre cele mai mari mistere din domeniul aviatic.