Home » Știri » Dan Adamescu a murit: anunțul, făcut la RTV

Dan Adamescu a murit: anunțul, făcut la RTV

Redactia Știri / 24.01.2017, 08:23
Dan Adamescu a murit: anunțul, făcut la RTV

Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marți. Omul de afaceri avea 68 de ani, iar anunțul a fost făcut la RTV de către nora sa, Adriana Constantinescu. 

Dan Adamescu a murit într-un spital privat, unde era ținut sub pază. Era deținătorul Astra Asigurări, Medien Holding (trust de presă care include ziarul România liberă) și al hotelului Intercontinental din București.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut, că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat, sora sa primind acceptul să stea într-o încăpere alăturată, pentru a-l putea supraveghea.

Dan Adamescu a murit cu o reputație pătată. Omul de afaceri executa, din 27 mai, o pedeapsă de patru luni primită după ce a mituit doi judecători pentru a obține o soluție favorabilă în câteva dosare de insolvență privind firmele sale. El făcuse şi o cerere de liberare condiţionată, care îii fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an, potrivit News.ro.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au ridicat, la sfârşitul anului trecut, controlul judiciar pe cauţiune pentru Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii fixaseră cauţiunea la 40 de milioane de lei în acest caz.

Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Angela Toncescu au fost trimişi în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a omului de afaceri Dan Adamescu pentru abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi  spălare a banilor.