Home » Știri » De unde provin de fapt fructele și legumele din Kaufland. Anunțul făcut de retailer

De unde provin de fapt fructele și legumele din Kaufland. Anunțul făcut de retailer

Alexandru Cazacu / 25.05.2021, 15:41
De unde provin de fapt fructele și legumele din Kaufland. Anunțul făcut de retailer

Mulți dintre români obișnuiesc să își facă cumpărăturile la magazinele Kaufland. Bineînțeles, printre produsele necesare în alimentația zilnică se află legumele și fructele pline de vitamine, care sunt foarte importante pentru sănătate. De unde provin de fapt fructele și legumele din Kaufland, îți vom spune în continuarea articolului.

De unde provin fructele și legumele din Kaufland

Ei bine, se pare că majoritatea fructelor și legumelor care se vor găsi pe rafturile magazinelor Kaufland în această vară, vor fi produse românești. Compania a anunțat că inițiază un program agricol, care vine în ajutorul producătorilor locali de fructe și legume, prin care le garantează acestora siguranța cantităților cultivate și vândute, dar și un profit sigur. Noul program al companiei se realizează în parteneriat cu Cooperativa Țara mea.

Principalele obiective ale programului Kaufland de sprijin pentru fermieri sunt consolidarea structurii producătorilor români și colaborarea pe termen lung, cu extinderea capacităților, dar și diversificarea portofoliului de articole, potrivit unui comunicat al Kaufland România.

”Susţinerea producătorilor locali reprezintă o prioritate în politica de achiziţii Kaufland România. Compania a sprijinit întotdeauna producătorii români şi a ales să colaboreze cu aceştia ori de câte ori acest lucru a fost posibil, iar acest program vine să întărească această promisiune.

Produsele micilor fermieri din program sunt certificate internaţional pentru calitate şi siguranţă (Global GAP), respectă standardele de prospeţime Kaufland şi se vor găsi la raionul de legume-fructe începând chiar din lunile mai-iunie. În sezon, sortimentul de legume şi fructe de la raft ajunge până la peste 90% produse româneşti”, se arată în comunicat.

De unde sunt aduse fructele și legumele din Kaufland
De unde provin fructele și legumele din Kaufland

Cerințele pe care producătorii trebuie să le îndeplinească

La acest proiect vor participa nu mai puțin de 237 de fermieri și mici producători din toată România, care sunt înscriși în Cooperativa Țara mea, de la care Kaufland va colecta 9.000 de tone de legume și fructe. Programul se va desfășura în perioada mai-octombrie 2021, însă această perioadă poate fi extinsă. Este important să menționăm că, producătorii care colaborează cu Kaufland în acest program îndeplinesc următoarele cerințe:

  • sunt certificați Global GAP sau urmează să obțină certificarea;
  • au disponibile cantitățile necesare de fructe și legume agreate care pot fi planificate în avans;
  • sunt producători români individuali sau fac parte dintr-o cooperativă;
  • au de asemenea capacitatea de prelucrare sau ambalare a produselor;
  • au capacitate de răcire sau de pre-răcire a produselor;
  • au capacitate logistică către depozite centrale;
  • au capacitate de stocare adecvată;
  • se angajează să respecte criteriile de calitate și de prospețime marca Kaufland România.

Directorului de comunicare și Corporate Affairs Kaufland România, Valer Hancaș spune că: ”Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susţinere, mai ales într-o perioadă în care toată economia e pusă la grea încercare. Ne dorim să fim alături de ei, căutând mereu soluţii noi să îi susţinem să se dezvolte. Cei care aleg să îi sprijine au numai de câştigat, fiindcă românii caută în magazine produsele locale, iar dezvoltarea sectorului agricol intern înseamnă deopotrivă şi dezvoltarea economiei locale, pe lângă cea a business-ului”, potrivit playtech.ro.