Home » Life & Style » Știri mondene » De unde vine porecla lui Ion Cristoiu, „Ardei umplut”, și cum a reușit să slăbească 30 de kg într-o lună

De unde vine porecla lui Ion Cristoiu, „Ardei umplut”, și cum a reușit să slăbească 30 de kg într-o lună

Bucur Ioana / 02.12.2020, 15:57
De unde vine porecla lui Ion Cristoiu, „Ardei umplut”, și cum a reușit să slăbească 30 de kg într-o lună

În anii ’90, Ion Cristoiu a primit o poreclă…inedită. O lună mai târziu, jurnalistul era de nerecunoscut. Adevărul uitat despre transformarea spectaculoasă pe care a suferit-o. De unde vine porecla lui Ion Cristoiu, „ardei umplut”, și cum a reușit să slăbească 30 de kilograme în 30 de zile. Secretul: a renunțat definitiv la acest aliment.

Cum s-a ales jurnalistul Ion Cristoiu cu porecla „ardei umplut”?

Așa cum am arătat și în materialul „Top 10 cele mai cunoscute porecle ale politicienilor români”, Corneliu Vadim Tudor a fost sursa multor apelative mai mult sau mai puțin „drăgăstoase” ala adresa politicienilor și multor jurnaliști. Printre cei vizați de „Tribun” a fost și Ion Cristoiu. Se întâmpla în anii ’90, perioadă în care jurnalistul avea probleme cu greutatea, ajunsese să cântărească în jur de 105 kilograme. De fapt, de aici vine și porecla lui Ion Cristoiu, „ardei umplut”. Însă, vrând să-i strice planurile politicianului, Cristoiu s-a ambiționat și a reușit să treacă printr-o transformare incredibilă, într-un timp record.

Ion Cristoiu a slăbit 30 de kilograme într-o singură lună

După doar o lună, Ion Cristoiou era de nerecunoscut. A slăbit 30 de kilograme, în 30 de zile, și nu a mai pus la loc kilogramele în plus, în mai bine de douăzeci de ani. Transformarea incredibilă a fost rezultatul unui regim alimentar strict și un program de exerciții fizice de la care nu s-a abătut niciodată. Jurnalistul a fost protagonistul unui moment de neuitat când, în timpul unei vizite oficiale în Ierusalim, îmbrăcat în costum, pentru că era ora de jogging a început să alerge îmbrăcat așa.

Ion Cristoiu, înainte de a slăbi
Ion Cristoiu, înainte de a slăbi

Invitat, recent, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Ion Cristoiu a dezvăluit cum și de ce a slăbit, de fapt. Ce s-a întâmplat după ce a pierdut cele 30 de kilograme în plus?

„Nu a fost din cauza a ceea ce a spus Vadim. La un moment dat, m-am uitat în oglindă și am spus, „Gata, slăbesc!”. Nu mă mai suportam pe mine și am spus că din momentul ăla mă apuc să slăbesc”, a spus Ion Cristoiu.

Mai mult, jurnalistul a dezvăluit că a primit atenție din partea multor femei, dar nu așa cum ar dori orice bărbat. Doamnele și domnișoarele îi tot cereau sfaturi de slăbit. Cristoiu a mai dezvăluit că nu mai primea întrebări legate de politică, ci doar de diete.

După aia nu mă mai întreba nimeni de politică, ci cum am slăbit, iar dacă erau femei mă întrebau în felul următor: „Pot să mănânc o găleată de frișcă și să nu mă îngraș?” și spuneam că nu.

Alimentul la care a renunțat definitiv  

Ion Cristoiu a mai spus că învățase pe dinafară câte calorii avea aproape fiecare produs din dieta sa zilnică. Jurnalistul a dezvăluit și alimentul de care „fugea”:

„Trecem printr-o lume plină de calorii…eu învățasem pe de rost toate caloriile și când vedeam, de exemplu, alune, o luam la fugă. Trebui să știi în orice moment că lumea e plină de calorii și e de ajuns să te apropii la un anumit moment de ceva care are multe calorii și totul se duce, cum spun eu, în greutate. Când văd pe cineva mâncând seara o prăjitură, zic, gata, se duce direct în greutate”, a spus Ion Cristoiu.

Întrebat de Denise Rifai ce mănâncă pentru a se păstra la greutatea dobândită după ce a slăbit brusc, Ion Cristoiu a explicat cât de strict este regimul său chiar și acum.

„Nu mănânc carne roșie niciodată, deci carne de porc. Și întodeauna la cinci jumate seara, cred că am decenii, patru sau cinci mere. Atât! Nu mănânc peste cinci jumate seara”, a explicat Ion Cristoiu în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.