Home » Știri » Demisie în bloc în partidul lui Tăriceanu: Organizația de tineret ALDE Vâlcea se alătură PNL

Demisie în bloc în partidul lui Tăriceanu: Organizația de tineret ALDE Vâlcea se alătură PNL

Octavian Palade / 18.11.2016, 11:45
Demisie în bloc în partidul lui Tăriceanu: Organizația de tineret ALDE Vâlcea se alătură PNL

Organizaţia de tineret a ALDE Vâlcea a demisionat în bloc și a anunțat că se va alătura Partidului Național Liberal, aceștia din urmă având „oameni pregătiți”.

Preşedintele organizaţiei de tineret a ALDE Vâlcea, Daniel Cîmpeanu, a declarat că întreaga filială a demisionat din partid şi se va alătura PNL. Ei acuză conducerea locală a formaţiunii că nu îi sprijină pe tineri, iar listele lor pentru parlamentare sunt formate din „traseişti”, în timp ce liberalii au oameni pregătiţi, relatează news.ro.

„Decizia plecării dintr-un partid – mai ales unul la construcţia căruia ai contribuit – nu e niciodată simplă. Niciunul dintre noi, tinerii din organizaţia Vâlcea, nu şi-ar fi dorit să fie nevoit să părăsească ALDE, un partid de care ne leagă eforturi personale şi sute de ore de muncă voluntară, precum şi unele bucurii. Cu toate acestea, am întregul sprijin al organizaţiei pe are o conduc atunci când afirm că demisia noastră, în bloc, este consecinţa directă a dezinteresului pe care conducerea partidului l-a manifestat faţă de tineri”, a menționat preşedintele filialei de tineret ALDE, Daniel Cîmpeanu.

Tineretul ALDE din Vâlcea, nemulțumit

Acesta a mai spus că tinerii nu au niciun cuvânt de spus în organizaţie, iar proiectele lor nu au fost folosite de către liderii judeţeni, în condiţiile în care singurii tineri care contează „sunt cei aflaţi în prag de pensie sau deja pensionari”.

„Acestea sunt motivele pentru care, împreună cu toţi colegii mei din organizaţia de tineret ALDE Vâlcea, am luat decizia de a părăsi acest partid. Ca o previziun epersonală, am convingerea că, în viitorul apropiat, singurii tineri rămaşi în partid vor fi cei care, prin diferite legături mai puţin ştiute, sunt conectaţi direct la preşedintele filialei vâlcene”, a mai menționat fostul lider al tineretului ALDE.

Cîmpeanu a anunțat că întreaga filială va merge la PNL, pentru că listele de parlamentari ALDE „abundă de traseişti”.

„Pentru orice om cu principii şi logică, modul în care PNL a decis să promoveze nu doar tineri, dar şi reputaţi specialişti care nu au mai făcut politică anterior, e mai mult decât relevant. Mulţi tineri bine pregătiţi, mulţi profesionişti dinmediul academic sau din societatea civilă şi, foarte important, niciun om cu probleme penale, aceasta este descrierea corectă a listelor PNL, complet diferite de oferta electorală a ALDE”, a încheiat fostul lider TLDE Vâlcea.

În luna octombrie, vicepreşedintele Tineretului ALDE, Elena Alecu, şi Andrei Timiş, membru în conducerea TLDE, şi-au anunţat demisiile din partid. Aceștia l-au acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu că promovează ”politicieni penali”. Ei au adăugat că vorbesc în numele tinerilor din mai multe organizaţii ale partidului.