Home » Știri » Dezvăluirile groazei de la ATI Sibiu. „Am văzut oameni care efectiv mor de vii. Ei nu mor de COVID, mor asfixiați, mor sedați”

Dezvăluirile groazei de la ATI Sibiu. „Am văzut oameni care efectiv mor de vii. Ei nu mor de COVID, mor asfixiați, mor sedați”

Alexandru Cazacu / 09.03.2021, 17:06
Dezvăluirile groazei de la ATI Sibiu. „Am văzut oameni care efectiv mor de vii. Ei nu mor de COVID, mor asfixiați, mor sedați”

Dezvăluiri șocante din spatele ușilor de la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sibiu. Un medic care a lucrat acolo a vorbit despre ce se întâmplă cu pacienții internați de COVID care nu mai pot să respire.

Dezvăluirile groazei de la ATI Sibiu

În cadrul unui interviu sub protecția anonimatului, un cadru medical din Sibiu a susținut că pacienții bolnavi de COVID, care suferă de insuficiență respiratorie, sunt sedați încă din primele ore. De asemenea medicul susține că toate aceste decese trebuie răzbunate și că va da declarații procurorilor dacă se va declanșa o anchetă în acest sens.

”Nu vreau să crezi că vreau să salvez lumea. Nu vreau, pentru că nu pot. Dar am nevoie de ajutor, pentru că am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați. Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă”, își începe medicul mărturisirea, pentru publicația locală Turnul Sfatului.

”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare. Salvatorul nu poate fi criminal, el trebuie să salveze vieți. Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Am văzut oameni care efectiv mor de vii. Ei practic nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați”, povestește medicul.

Pacienții sunt legați de paturi

Medicul a făcut mărturii șocante despre ce se întâmplă la Secția de ATI din Sibiu. Acesta susține că, în momentul în care pacienții nu mai pot respira și devin agitați sunt legați de pat de mâini și de picioare. Acesta ar fi și motivul pentru care prezintă și răni pe mâini.

”Se întâmplă. Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală”, spune medicul.

Dezvăluiri de groază de la Secția de Terapie intensivă a spitalului din Sibiu
Dezvăluiri de groază de la Secția de Terapie intensivă a spitalului din Sibiu

Deși cadrul medical nu vrea să își divulge identitatea de frică că și-ar putea pierde dreptul la libera practică prin încălcarea confidențialității actului medical, spune că va accepta să dea declarații procurorilor dacă se va începe o anchetă. Asta deoarece tot ce a spus poate fi probat. Prim-procurorul Ion Veștemean a anunțat că a fost înregistrat un dosar penal pentru omor în cazul Spitalului Clinic de Urgență Sibiu, iar procurorul de caz urmează să decidă cum se va desfășura ancheta.