Home » Știri » DIICOT Brașov a făcut o captură masivă de cannabis

DIICOT Brașov a făcut o captură masivă de cannabis

George Stanciu / 13.10.2016, 15:43
DIICOT Brașov a făcut o captură masivă de cannabis

64 de kilograme de cannabis au fost confiscate și trei persoane au fost reţinute şi după ce procurorii DIICOT au efectuat şapte percheziţii pe raza județului Braşov la suspecţi de trafic de droguri.

Cei trei bărbaţi reţinuţi erau monitorizaţi încă de acum câteva luni de către procurorii de la Direcţia pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov, afirmă Cătălin Borcoman, directorul instituţiei,

”Au avut loc şapte descinderi, iar într-una dintre locaţii a fost descoperită cantitatea de 64 de kilograme de cannabis. Cei trei suspecţi au fost reţinuţi şi sunt prezentaţi instanţei cu propunere de arestare. Activitatea lor infracţională a fost monitorizată timp de mai multe luni“, a transmis Borcoman, şeful DIICOT Braşov, citat de news.ro.

Percheziţiile au fost efectuate miercuri, la domiciliile celor trei suspecţi, aflați în localitatea braşoveană Cristian.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în intervalul septembrie – octombrie 2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Constantinescu Adrian a pus în vânzare consumatorilor de pe raza judeţului Braşov,  cannabis la preţul de 40 lei/gram iar în cursul lunii octombrie 2016 a deţinut şi i-a vândut inculpatului Ciocoiu Mihai-Gabriel diferite cantităţi de cannabis la preţul menţionat”, transmite DIICOT Brașov într-un comunicat apărut joi.

Cele 64 de kilograme de cannabis au fost descoperite în casa unuia dintre cei trei suspecți

”În cauză s-a reţinut că la data de 12 octombrie 2016 inculpatul Vlăducă Constantin-Orlando a deţinut, în vederea comercializării, în imobilul situat în localitatea Cristian, judeţul Braşov, unde domiciliază tatăl său, iar acesta locuieşte fără forme legale, cantitatea de aproximativ 64,30 kilograme cannabis”, susține DIICOT

Ca urmare a percheziţiilor au fost confiscate şi câteva dispozitive de mărunţire (grindere), cântare electronice, dar şi un pistol cu aer comprimat, arată un comunicat al Poliției.

Cei trei bărbaţi vor fi prezentați magistraţilor, procurorii făcând propunerea de arestare preventivă sub acuzaţia de trafic de droguri de risc.