Home » Știri » Diplomați turci au cerut azil politic în Germania. Solicitările, după puciul eșuat

Diplomați turci au cerut azil politic în Germania. Solicitările, după puciul eșuat

Octavian Palade / 24.10.2016, 16:58
Diplomați turci au cerut azil politic în Germania. Solicitările, după puciul eșuat

Diplomați turci și membri ai familiilor acestora au solicitat azil în Germania după puciul eşuat din Turcia, organizat în vară.

Diplomați turci și membri ai familiilor acestora au cerut azil politic în Germania, în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia. Astfel, până în prezent, un număr de 35 de diplomați, cu tot cu familiile lor, au depus solicitări în acest sens, conform autorităților germane, scrie The Associated Press, citată de news.ro.

Executivul de la Ankara a pornit o campanie de reprimare care vizează persoane pe care le suspectează de faptul că-l susţin pe fostul predicator Fethullah Gulen, autoexilat în Statele Unite în 1999. Acesta este acuzat de autoritățile turce că este unul dintre principalii organizatori ai puciului eşuat.

Un oficial din cadrul Ministerului german de Interne, Johannes Dimroth, nu a dorit luni să precizeze câţi dintre cei 35 de azilanţi sunt diplomaţi şi câţi sunt membri ai familiilor lor. El a spus că nu poate oferi aceste date, invocând reglementările germane cu privire la protejarea vieţii private.

Totuși, acesta a precizat că, având în vedere faptul că statutul diplomatic nu este, în mod normal, menţionat în cererea de azil, numărul solicitanţilor ar putea să fie chiar mai mare.

În Germania trăiesc aproape trei milioane de etnici turci, după migrarea unor muncitori şi în urma primirii unor cetățeni care denunţă că sunt persecutaţi în țara lor.

Reamintim că anul acesta, pe 15 iulie, în Turcia s-a încercat, printr-o lovitură de stat, îndepărtarea liderului Recep Tayyip Erdogan, acuzat în repetate rânduri că a impus un regim dictatorial.

În confruntările de stradă,  s-au înregistrat 265 de morți, 1.440 de răniți și au fost efectuate aproape 3.000 de arestări arestări din rândul militarilor.