Home » Știri » Directorul TVR îi va cere președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-tv

Directorul TVR îi va cere președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-tv

George Stanciu / 26.10.2016, 14:41
Directorul TVR îi va cere președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea care elimină taxa radio-tv

Directorul TVR, Irina Radu, a transmis, miercuri, după ce a discutat cu președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, că SRTV şi SRR vor solicita o audienţă la preşedintele Iohannis şi îi vor cere să nu promulge legea de eliminare a taxei radio-tv.

Irina Radu, directorul TVR, a afirmat că poziția sa a fost foarte rezervată din cauza lipsei de informații.

”Este foarte ciudat să se lanseze public discuţia despre o asemenea modificare legislativă fără ca cel puţin şefii acestor două instituţii să fie măcar implicaţi. Noi nu ştim ce se întâmplă de la 1 ianuarie. În momentul în care am văzut că nu căpătăm informaţii, poziţia noastră a devenit mai fermă şi insist pe aceeaşi idee că taxa rămâne pentru noi prima opţiune”, explică Irina Radu, citată de news.ro.

Directorul TVR mai arată că, ”din păcate, situaţia de la TVR nu este la fel de bună ca aceea de la radioul public”.

”Ştiţi bine cum stăm noi, TVR, din punct de vedere financiar. Deci, TVR nu îi este indiferentă rezolvarea situaţiei finanţării, dar nu în orice fel. Am spus şi în comunicatul de ieri, depind foarte multe de rezolvarea situaţiei juridice, de ceea ce ar deveni această instituţie. Sunt enorm de multe întrebări, eu fiind foarte practică şi organizată, vreau să ştiu ce se întâmplă? Cum intră banii de la 1 ianuarie? Din ce buget? Bugetul ce guvern îl face? Ce se întâmplă? În teorie putem fi de acord şi suntem deschişi la orice. Vrem să funcţionăm, vrem să fim cu voi, ceilalţi, o competiţie corectă, nu vrem suprafinanţare, dar revin la ce am spus din păcate acum un an şi, din păcate, nu s-a schimbat mare lucru: cineva trebuie să hotărască ce se vrea de la cele două instituţii şi de la TVR mai ales, din punct de vedere al situaţiei financiare”, susține directorul Televiziunii Române cu privire la situația de la această instituție.

Irina Radu spune că i-a solicitat și liderului PSD, Liviu Dragnea, o întâlnire pentru a discuta despre subiectul taxei radio-tv.

”Nu i-am cerut în scris, dar o vom face şi oficial, pentru că e nevoie de o întâlnire şi nu numai la nivelul meu. Nu aş vrea să intru în foarte multe puncte de vedere că astăzi avem un consiliu de administraţie (…) şi, sigur, că ne concentrăm să ajungem cu bine la finalul anului. Ştiţi bine că era să clacăm la sfârşitul anului trecut, martie anul acesta. Deci, problemele sunt mult mai grave decât ceea ce se întâmplă la radio. Totuşi este vorba de 2.400 de oameni pe care, fie că-i iubim sau nu, ei fac nişte canale de televiziune pentru că aşa a hotărât legea acestei ţări. Nu este ceva din capul nostru, este respectând o lege şi o fac cât pot ei de bine fără să fie ajutaţi”, spune directorul TVR.

Irina Radu a spus că îi va solicita președintelui României să nu promulge proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea.

”Am discutat cu domnul Miculescu şi vom face o adresă împreună. Vom cere cel puţin în primă etapă o întâlnire în care să discutăm şi cu domnul preşedinte. Mi se pare normal, pentru că domnia sa a avut deja nişte afirmaţii săptămâna trecută vizavi de această iniţiativă. Am reţinut părerea domniei sale, nu ştiu dacă a rămas la fel sau s-a schimbat între timp, dar cred că întâlnire este necesară şi, după aceea, vor urma şi celelalte demersuri”, concluzionează Irina Radu.