Home » Știri » Donald Trump vrea o „investigație majoră” privind frauda de la vot

Donald Trump vrea o „investigație majoră” privind frauda de la vot

Sebastian Rotaru / 25.01.2017, 15:56
Donald Trump vrea o „investigație majoră” privind frauda de la vot

Președintele Americii, Donald Trump, a declarat, miercuri, că vrea o „investigație majoră” în ceea ce privește fraudarea voturilor din noiembrie, în ciuda unui consens copleșitor în rândul oficialilor din stat.

Experții în alegeri din SUA și politicienii spun că fraudarea voturilor în Statele Unite este un fenomen foarte rar, informează Reuters.

„Voi cere o investigație majoră privind fraudarea voturilor, inclusiv cei înregistrați să voteze în două state, cei care sunt ilegali… și chiar cei care sunt înregistrași să voteze, dar sunt morți (si mulți de foarte mult timp). În funcție de rezultate, vom consolida procedurile de vot”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Oficialii de Stat responsabili cu alegerile prezidențiale din 8 noiembrie au declarat că nu au găsit nicio dovadă a vreunei fraude mari, iar istoria alegerilor din SUA nu a cunoscut vreodată așa ceva. Purtătorul de cuvând al Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, cel mai înalt Republican din Congres, a declarat, marți, că nu există nicio dovadă care să susțină acuzațiile lui Donald Trump.

Trump a câștigat Colegiul de Electoral care decide președinșia și oferă statelor mai mici o pondere mai mare în rezultat. Cu toate acestea, el a pierdut votul popular în fața contracandidatei sale, democrata Hillary Clinton, cu aproximativ 2,9 milioane de voturi.

Anunțul lui Donald Trump de pe Twitter este urmat de o informația a Casei Albe, în care se spune că Trump crede că milioane de migranți au votat ilegal la alegerile din 8 noiembrie.

Purtătorul de cuvând al Casei Albe nu a prezentat nicio probă care să susțină acuzațiile. Întrebat dacă Donald Trump va iniția o investigație, acesta a spus că nu este nimic planficiat.

După întrebări insistente, purtătorul de cuvând a spus: „poate vom face (n.red- o investigație)… orice este posibil”.

Donald Trump a devenit al 45-lea președinte al Stetelor Unite, dar și cel mai bogat și bătrân președinte al Statelor. Acesta este al doilea președinte al Statelor Unite cu o soție de origine europeană, soția sa, Melania Trump, fiind de din Ucraina.