Home » Știri » Donald Trump, atac la adresa presei pe tema terorismului

Donald Trump, atac la adresa presei pe tema terorismului

Sebastian Rotaru / 07.02.2017, 09:59
Donald Trump, atac la adresa presei pe tema terorismului

Președintele Donald Trump a acuzat, luni, presa, deoarece, potrivit lui, această ignoră atacurile teroriste ale militanților islamiști.

Donald Trump, care și-a propus să distrugă Statul Islamic, nu a spus la ce atacuri nespecificate face referire și pe care agențiile de știri le-au ignorat, da nici nu a oferit detalii clare depspre acuzațiile pe care le aduce, scrie Reuters.

„Se întâmplă peste tot în Europa. S-a ajuns la un punct unde acestea (n.red – atacurile teroriste) nici nu mai sunt raportate”, a declarat Trump în fața a 300 de soldați SUA de la Baza Forțelor Aeriene din MacDill, Florida.

Casa Albă a dat publicității o listă cu 78 de atacuri din Europa, petrecute în perioada septembrie 2014 – decembrie 2016.

„Rețelele nu se dedică pentru nici unul dintre ele (n.red- atacuri) ca la nivelul la care au făcut-o odată. Acest lucru nu poate fi lăsat să devină   „, a declarat Casa Albă. Acesta este ultimul tun dat de Trump pentru mass-media, o țintă derizorie pentru el, ținând cont că presa l-a denigrat pe toată durata campaniei electorale.

La un moment dat, Donald Trump a amintit și de atacurile teroriste de la Nice, Paris, care, în mare măsură, au fost acoperite de presă. Peste 230 de oameni au murit în ultimii doi ani, în atacurile Statului Islamic din Franța.

Al Topkins, un profesor de jurnalism de la Institutul Poynter din Florida, l-a contrazis pe Donald Trump.

„Să spui că jurnaliștii au unele motive pentru a nu raporta atacurile SI este ciudat”, a declarat Topkins.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump a susținut în repetate rânduri că va distruge gruparea teroristă Stat Islamic, iar de fiecare dată când are ocazia reamintește că ăsta este unul dintre obiectivele sale principale.