Home » Știri » Galați: Elev internat în spital, după o altercație cu paznicul școlii

Galați: Elev internat în spital, după o altercație cu paznicul școlii

Octavian Palade / 02.11.2016, 16:32
Galați: Elev internat în spital, după o altercație cu paznicul școlii

Un elev din comuna gălăţeană Schela a ajuns în spital, în urma unui conflict cu paznicul școlii.

Un elev de clasa a şaptea a fost internat în spital, după o altercație cu paznicul unităţii de învățământ, care a aruncat cu o mătură după el, iar băiatul a căzut şi s-a lovit la cap, transmite news.ro.

Poliţiştii gălăţeni şi conducerea şcolii gimnaziale din comuna Schela au deschis anchete separate în acest caz.

Oana Enache, purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, a precizat că incidentul s-a petrecut marţi la şcoala gimnazială „Lascăr Catargiu” din comuna Schela, spre sfârşitul programului, când un grup de elevi au avut un conflict cu paznicul şcolii.

„Erau elevul de serviciu şi încă trei elevi, care nu voiau să intre la ore. Făceau gălăgie pe holul şcolii, iar paznicul le-a spus ori să intre la ore ori să iasă în curtea şcolii. Copiii, inclusiv cel care era de serviciu, ar fi vorbit urât cu paznicul, ar fi avut o atitudine necuviincioasă şi au alergat spre ieşire, iar paznicul ar fi aruncat cu mătura după ei. Acum nu ştim cât a fost lovitura de la mătură, dar am înţeles că elevul de serviciu a căzut în afara clădirii şcolii”, a declarat Oana Enache.

Conform reprezentantei ISJ Galaţi, imediat după incident copilul a mers direct acasă, conducerea şcolii nefiind informată despre cele întâmplate.

„El a plecat acasă imediat, fără să anunţe pe cineva, iar mama a fost cea care a chemat ambulanţa constatând că băiatul s-a lovit la cap. Directorul şcolii a aflat de la Poliţie despre acest incident întrucât atunci când se sună la 112 se sesizează toţi, mai ales când e vorba de cazuri de minori”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISJ.

Elevul a fost internat la Spitalul de Copii din Galaţi, pentru îngrijiri medicale. Conform procedurilor, acesta va mai sta un timp sub observaţie, fiind diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral.

„Este acum stabil, dar a suferit un traumatism cranio-cerebral prin dezechilibrare, după o agresiune. Vom extinde investigaţiile”, a spus medicul Eva Cojocaru, de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Galaţi.

La Şcoala din Schela s-a constituit o comisie de disciplină care va analiza cele întâmplate şi va decide ce măsuri se vor lua în continuare, în timp ce Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi a deschis un dosar pentru loviri sau alte violenţe.