Home » Știri » Elevii de la școala din Pitești ce au refuzat să intre la ore alături de colegul cu ADHD, audiați la Parchet

Elevii de la școala din Pitești ce au refuzat să intre la ore alături de colegul cu ADHD, audiați la Parchet

George Stanciu / 09.11.2016, 16:05
Elevii de la școala din Pitești ce au refuzat să intre la ore alături de colegul cu ADHD, audiați la Parchet

Elevii de la Şcoala numărul 16 ”I.L. Caragiale” din Pitești, care au refuzat să intre la cursuri alături de un coleg cu ADHD, sunt audiați de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Pitești, în dosarul în care o asociație ce apără drepturile copiilor a reclamat comportamentul discriminatoriu al acestora.

Colegii copilului diagnosticat cu ADHD sunt audiaţi, miercuri, la sediul Parchetului Judecătoriei Pitești, în prezenţa părinţilor lor, a transmis pentru news.ro purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Antonia Diaconu.

Audierile au loc în dosarul deschis de procurori după ce Centrul European pentru drepturile copilului cu dizabilităţi a făcut o reclamație în acest sens luna trecută, acuzând comitetul de părinţi de comiterea infracţiunilor prevăzute de articolele 207 şi 369 din Codul Penal, adică şantaj şi incitare la ură şi discriminare.

În urmă cu o lună, elevii clasei a VII-a B de la Școala generală numărul 16 din Piteşti nu au dorit să mai intre la cursuri alături de unul dintre colegii lor, ce a fost diagnosticat cu ADHD.

Copiii au protestat pe holul şcolii, afișând pancarte cu mesaje precum ”Vreau să fiu în siguranţă”, ”Vreau respect”, ”Vreau să fiu protejat” şi ”Vreau să mi se respecte drepturile”.

Băiatul a fost fiind scutit medical timp de o săptămână, ca urmare a protestelor colegilor, pentru a fi evaluat și a se stabili dacă poate să rămână la aceeași școală sau dacă trebuie să fie mutat la o școală cu regim special.

În urma evaluărilor medicale, doctorii şi psihologii au decis că băiatul poate să ia parte la învățământul cu regim normal.

La sfârşitul lunii octombrie, o comisie de la Ministerul Educaţiei a mers la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, pentru a dezbate cazul copilului cu ADHD de la Şcoala numărul 16 ”I.L. Caragiale” din Pitești.