Home » Știri » Elevii și preșcolarii din toată țara își reiau de luni cursurile

Elevii și preșcolarii din toată țara își reiau de luni cursurile

Sebastian Rotaru / 16.01.2017, 09:25
Elevii și preșcolarii din toată țara își reiau de luni cursurile

Elevii și preșcolarii din județele care au fost afectate săptămâna trecută de condițiile meteo nefavorabile se vor întoarce, luni, la cursuri.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale (MEN), toți elevii și preșcolarii ar fi trebuit să înceapă cursurile pe data de 9 ianuarie, însă în multe județe nu s-au putut face ore din cauza vremii nefavorabile, relatează Agerpres.

Viitoarea vacanță, cea intersemestrială, va fi în intervalul 4-12 februarie 2017, vacanța de primăvară — între 19 și 30 aprilie 2017 și vacanța de vară – între 17 iunie și 10 septembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 26 mai 2017, iar pentru clasa a VIII-a – pe 9 iunie 2017.

Programul național ”Școala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia unităților de învățământ.

Astfel, în funcție de ciclurile școlarizate, au fost stabilite următoarele intervale: 21 noiembrie – 2 decembrie 2016; 27 februarie – 31 martie 2017 și 15 mai – 9 iunie 2017 (învățământul preșcolar și primar), respectiv 17 octombrie – 2 decembrie 2016; 27 februarie – 31 martie 2017 și 15 mai – 9 iunie 2017 (învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Intervalul aferent programului ”Școala altfel” nu coincide cu perioada în care se susțin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului, precizează Ministerul Educației.

De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.

Mai multe școli țară, inclusiv București, au decis suspendarea cursurilor săptămâna trecută, în urma zăpezilor abundente și a gerului.

Potrivit primarului general, în Capitală nu este exclus ca și alte școli să fie închise, după ce o nouă avertizare de ninsori și ger a intrat în vigoare.

În unele școli din Capitală, zăpada depozitată pe trotuare îngreunează accesul în instituții, infomează DigiFM.