Home » Știri » Știri sociale » Erau să intre în țară! Doi sirieni, prinși la granița cu România. Ce planuri aveau

Erau să intre în țară! Doi sirieni, prinși la granița cu România. Ce planuri aveau

Redactia Știri / 16.08.2016, 18:39
Erau să intre în țară! Doi sirieni, prinși la granița cu România. Ce planuri aveau

Imigranții ilegali din Siria încep să fie o problemă și pentru România. Polițiștii de frontieră de la Bechet au depistat doi imigranți în timp ce încercau să intre ilegal în țară.

Este vorba despre doi tineri din Siria. Aceștia au fost descoperiți sub patul dintr-un camion înmatriculat în Turcia.

Pentru a-i găsi pe cei doi, polițiștii români de frontieră au folosit un aparat special care detectează bătăile inimii.  Tinerii au fost depistaţi în noaptea de luni spre miercuri, în jurul orei 1.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, din judeţul Dolj.

Cetățeanul turc care îi ținea ascunși sub pat transporta, potrivit documentelor, fructe din Turcia către Danemarca.

”Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, folosind aparatura pentru detecţia bătăilor inimii, a depistat  în cabina şoferului, ascunse sub patul de odihnă al acestuia, două persoane de sex masculin”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră, citat de News.ro.

Migranţii ascunşi în camion sunt cetăţeni sirieni şi au 16, respectiv 19 ani.

Ei le-au declarat poliţiştilor că ”la sfârşitul lunii trecute au plecat din Turcia cu intenţia de a ajunge în Germania, îndrumaţi fiind, prin telefon, de un conaţional a cărui identitate nu o cunosc”. Apoi, cei doi au ajuns în Bulgaria, unde, într-o parcare, au fost preluaţi de şoferul camionului care i-a ascuns în cabină.

Migranţii sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare care continuă cercetările în cazul lor.