Home » Știri » Eugen Nicolăescu: ”PNL dorește guvern politic, asta înseamnă tot!”

Eugen Nicolăescu: ”PNL dorește guvern politic, asta înseamnă tot!”

George Stanciu / 29.09.2016, 14:50
Eugen Nicolăescu: ”PNL dorește guvern politic, asta înseamnă tot!”

Eugen Nicolăescu, vicepreședintele PNL, a afirmat, joi, că, după alegeri, premierul Dacian Cioloş va trebui să aleagă dacă face sau nu politică. Despre ideea susținerii acestuia ca premier independent, a spus că PNL dorește să aibă după alegeri un guvern politic, iar ”guvernul politic înseamnă tot”.

Nicolăescu a mai susținut că PNL a exprimat de mai multe ori opinia că Dacian Cioloş este o persoană potrivită pentru un viitor premier, cu o susținere puternică.

”Şi noi am spus, ca şi preşedintele, că viitorul premier, după alegerile din 11 decembrie, trebuie să fie politic. Deci este clar că domnul Cioloş, după alegeri, va trebui să opteze probabil, dacă face politică sau dacă nu face politică. E opţiunea dumnealui”, a adăugat Nicolăescu.

Întrebat dacă Partidul Național Liberal ar susține varianta lui Dacian Cioloș ca independent, vicepreședintele a explicat că partidul vrea  după alegeri un guvern politic. ”Guvernul politic înseamnă tot”, a transmis el.

”O să vă rog să îl întrebaţi pe domnul Dacian Cioloş dacă doreşte să fie premierul PNL, dacă PNL va fi în poziţia de a propune premierul şi atunci dumnealui va opta, se va înscrie în PNL, sau nu va dori să fie premierul PNL şi nu se va înscrie în PNL. Este aritmetică”, a adăugat Eugen Nicolăescu, conform news.ro.

”Este obligatoriu pentru noi să ne ducem la capăt angajamentul cu electoratul, şi acesta este unul politic şi electoral”, a concluzionat vicepreşedintele PNL.

Președintele a precizat că după alegerile din 11 decembrie nu va nominaliza ”persoane independente politic” pentru postul de premier. ”După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid, aşa funcţionează democraţia”, a adăugat Iohannis.

Întrebat dacă ar fi de acord să fie în premier după alegeri, în cazul în care aceasta ar fi propunerea partidelor, Cioloş nu a dorit să facă un comentariu: “Nici nu interpretez un «dacă» sau un «parcă»”.

Sursă imagine: www.ghidcabinet.ro