Home » Știri » Eugen Nicolăescu: ”PSD nu trebuie să-și bată joc de Justiție”

Eugen Nicolăescu: ”PSD nu trebuie să-și bată joc de Justiție”

George Stanciu / 11.10.2016, 14:31
Eugen Nicolăescu: ”PSD nu trebuie să-și bată joc de Justiție”

Eugen Nicolăescu, liderul liberalilor din camera deputaților a transmis, marţi, că membrii PNL vor lipsi doar de la votul pentru moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Justiţiei şi vor lua parte la restul sesiunii de vot final. Acesta este de părere că, deşi Raluca Prună este „neglijenţă în exprimare”, este inacceptabil ca PSD să folosească în mod electoral tema Justiției.

„Nu vom participa la votul final atunci când va fi supusă votului moţiunea pe Justiţie. Pentru restul actelor legislative care sunt pe ordinea de zi care vor apărea la votul final, grupul parlamentar PNL va sta în sală şi va vota”, a afirmat liberalul Eugen Nicolăescu.

El explică faptul că PNL nu este de acord cu demersul făcut de PSD cu privire la moţiunea pe Justiţie, adăugând că social-democraţii şi deputații ALDE nu au dreptul să vorbească despre domeniul acesta, aceștia fiind recunoscuţi că „îşi bat joc de Justiţie”.

„Am recunoscut-o, o recunosc şi o voi recunoaşte că doamna ministru Prună are multe neglijenţe în exprimare, are de multe ori afirmaţii nefericite, dar de aici până la a folosi electoral şi în dauna intereselor poporului român aceste afirmaţii nu pot fi de acord şi nu accept”, a transmis Eugen Nicolăescu.

Moţiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, va fi dezbătută şi votată în plenul Camerei Deputaţilor, a hotărât luni Biroul Permanent al Camerei. Prima moţiune care o viza pe Ministrul Justiției a fost inițiată de ALDE în aprilie, dar a picat. Moţiunea simplă de acum se numește ”Şi minciuna poată să ucidă” și cere demiterea Ralucă Prună. Aceasta va fi dezbătută de la ora 14.30.

Liderul PNL Alina Gorghiu a transmis, marţi dimineaţă, pentru news.ro, că nu va lua parte la dezbaterea din plena moţiunii simple şi este de părere că toţi parlamentarii PNL trebuie să boicoteze dezbaterile, precizând că membrii de partid ai PNL nu vor să gireze un demers de precampanie al majorităţii dețiute de PSD și că problema penitenciarelor trebuie dezbătută cu opinii constructive, nu cu circ în Parlament.

Sursă imagine: www.psnews.ro